acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Furnicarul pitic

Furnicarul pitic este un reprezentant de dimensiuni mici al familiei furnicarilor.Nu este un animal inofensiv, daca va fi atacat se va apara folosindu-se de ghearele din fata.In latina, denumirea speciei este Cyclopes didactylus.

Raspandita in America de Sud si Centrala, specia poate fi localizata incepand din Mexic pana in Brazilia.

        furnicarul_pitic

Comportament: Este un animal solitar si isi petrece cea mai mare parte a vietii in singuratate.Coada il ajuta pentru a se deplasa de la ramura la ramura.Furnicarul pitic este teritorial, nu tolereaza alti furnicarii prin preajma.

         

Alimentatie: Furnicarul nu are dinti, el se foloseste de o limba lipicioasa pentru a captura insectele.Se hraneste cu furnici, termite si alte insecte.Un singur exemplar consuma intr-o zi intre 600 si 1.000 de insecte.Existenta furnicarului este foarte necesara ecosistemului, pentru a controla populatia de insecte.

         

Inmultire: Fiind mamifer, furnicarul pitic isi naste puii si ii hraneste cu lapte in prima etapa a vietii.De obicei se naste un singur pui la o fatare, dupa o gestatie de aproximativ 130 de zile.Femela construieste un cuib din frunze ,protejat de pradatori, unde isi va naste puiul.

        

Aspect si dimensiuni: Furnicarul pitic are o lungime de 15-21 cm, o coada de 15-23 cm si o greutate intre 150-275 gr.Are parul des, de culoare rosiatica, coada lunga, capul subtire si botul lung.

            

de Simona iliesi

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Pentru mai multe informatii CLICK AICI . Īnchide