acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Marmota de Himalaya

Marmota de Himalaya (marmota himalayana) este o rozatoare intilnita in China,India, Nepal si Pakistan, la o altitudine cuprinsa intre 3.500 m si 5.000 m.Sunt recunoscute doua subspecii Marmota himalayana himalayana si Marmota himalayana robusta.

             


Istoric:Europeeni au intilnit Marmota Himalayana pentru prima data in anul 1841.In Rusia cercetarea marmotei a intarziat pana in anul 1890.
Din pacate marmota himalayana este vanata de catre om cu ajutorul cainilor de vanatoare, in China sunt prelucrate anual peste 30.000 de piei de marmota.

             

Comportament:
Marmota himalayana este foarte rapida, daca simte un pericol se adaposteste rapid in vizuina.Intotdeauna, inainte de a fugi marmota emite niste sunete pentru a avertiza celelalte marmote de pericol.Marmota este sociabila cu alte animale din aceasi specie.

             

Alimentatie: Marmota himalayana consuma frunze, flori, papadie, ierburi diferite si cereale.

Inmultire: Marmotele pot sa se reproduca dupa varsta de 3 ani.Gestatia dureaza 30-35 de zile.Se nasc intre 2 si 4 pui mici.La nastere,puiul de marmota cantareste intre 20 si 30 de grame.Puii se nasc orbi si surzi, deschid ochii dupa 3 saptamani.Puii sunt alaptati in prima perioada de viata, abia dupa varsta de 3-4 saptamani incep sa consume si hrana solida.

           
Aspect si dimensiuni: Marmota are un aspect simpatic, cu blana pufoasa si deasa, urechi mici si coada lunga.Are aproximativ dimensiunile unei pisici de casa.Marmota himalayana cu o lungime de 65-70 cm cantareste 7-8 kg.

Speranta de viata:
10-13 ani.

               

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Pentru mai multe informatii CLICK AICI . Īnchide