acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Narval

Narval (Monodon monoceros) este un mamifer cetaceu asemanator cu delfinul, masculul din aceasta specie are doi dinti canini, dintre care unul cu lungimea de aproximativ 2 metri.Specia este declarata pe cale de disparitie, mai exista circa 75 000 de exemplare in viata.Narval-ul poate fi localizat in oceanul Arctic si in nordul oceanului Atlantic.

        naval

Regn: Animalia

Increngatura: Chordata

Subincrengatura: Vertebrata

Clasa: Mammalia

Ordin:  Cetacea

        naval

Alimentatie: Pe timpul iernii se hranesc mai des decat pe timpul verii.Vara, mancarea principala o reprezinta Arctogadus glacialis.Toamna se hranesc doar cu moluste (de obicei Gonatus fabricii) si iarna cu pesti (cel mai des Reinhardtius hippoglossoides).

        

Comportament: Traiesc in grupuri formate din 10-30 membrii.Exista si grupuri mai mari de pana la 100 de membrii.Este un mamifer migrator, pe timpul verii se apropie de tarm, iarna migreaza departe de tarm.Se pot scufunda la o adancime de 850 m.

        

Inmultire: Puii ajung la maturitate si se pot inmulti dupa varsta de 7 ani.Gestatia dureaza 15 luni.