acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Orca

Balena Ucigasa sau Orca, este cel mai mare membru din familia delfinilor.

Denumirea stiintifica internationala a speciei este “orcinus orca”.

 

             orca        

 

Origine: Aceste animale populeaza aproape toate marile si oceanele lumii, insa prefera zonele arctice si antarctice.Singurele exceptii sunt Marea Azov, Marea Neagra si Marea Laptev din Siberia, unde nu se gasesc balene ucigase.

 

 

            

 

Personalitate: Sunt animale care accepta prezenta omului si se ataseaza de acesta.

Balenele Ucigase traiesc in grupuri de pana la 50 de indivizi.In fiecare familie exista o legatura stransa intre membrii acesteia si o ierarhie pe care fiecare o respecta.

Orcile comunica prin sunete iar fiecare grup are propiul sau limbaj.Exemplarele migratoare sunt mai silentioase pentru a nu fi detectate de un grup adversar.

 

    

 

 

 Nutritie: Balena Ucigasa este un animal strict carnivor.Se hraneste cu pesti: somoni, toni, heringii, scrumbii, chiar si cu rechini.In alte cazuri masa orcii poate fi reprezentata de mamifere precum foci,lei de mare si vidre si cefalopode: sepii si calamari.

 

     balena ucigase

 

Inmultire: Orca atinge maturitatea sexuala dupa varsta de 9-11 ani.Fiecare femela are un pui odata la 3-4 ani.Gestatia balenei ucigase dureaza in medie 16 luni.Puii nou-nascuti sunt niste uriasi cantarind peste 150 kg.Ei raman alaturi de mama lor care ii alapteaza pana la varsta de 2 ani.

 

   

 

 

Aspect si dimensiuni: Balena ucigasa este un urias al marilor, cantareste pana la 7 tone si are o lungime cuprinsa intre 7 si 9 metri.

Pielea balenei este lucioasa, culoarea fiind intotdeauna negru pe alb.Pe de o parte si cealalta a capului au doua pete albe ce par mai degraba o pereche de ochi.

Coada balenei este musculoasa, in forma de V.

Orca are aproximativ 48 de dinti puternici cu care sfasie prada.

 

 

 

Durata de viata: este cuprinsa intre 70 si 90 de ani.