acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Rechinul taur

Rechinul taur (Carcharhinus leucas) se afla pe lista celor mai agresivi rechini.Poate fi localizat atat in apa sarata cat si in apa dulce.Exemplare din specia Carcharhinus leucas au fost capturate in locuri in care cu greu ar putea fi imaginata prezenta unui rechin.Defapt oamenii nu fac deloc parte din meniul rechinului taur, dar faptul ca rechinul prefera zonele populate de oameni il face periculos.

            

Comportament:Rechinul este vanator solitar,foarte teritorial.Rechinul taur este periculos pentru om deoarece tinde sa innoate in zonele frecventate de oameni.La aceasta specie poate fi intilnit canibalismul.

            

Alimentatie:Se hraneste cu tot felul de pesti,uneori chiar si cu alti rechini mai mici.

           

Inmultire:Ajung la maturitate dupa varsta de 10 ani, gestatia dureaza 1 an si se nasc intre 5 si 10 pui de rechin.

           

Aspect si dimensiuni:La maturitate are cel putin 2 m lungime si 90 kg, dimensiunile maxime sunt 3,5 m si 130 kg.Rechinul detine un camuflaj foarte bun, partea superioara este gri inchisa, partea inferioara alba, astfel rechinul este greu de localizat de catre victimele lui, indiferent ca innoata la adancime sau la suprafata apei.
Rechinul taur are un corp robust,musculos si innotatoare mici.