acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Tamarinul imperial

Tamarinul imperial (denumire in latina: Saguinus imperator) este un mamifer mic originar din America de Sud, raspandirea geografica a speciei cuprinde statul Peru, nordul Boliviei si Brazilia.

Tamarinul imperial traieste in padurile unde ploua foarte des.Isi desfasoara activitatea pe timpul zilei si locuieste la inaltime, in coroana copacilor.

        

Aspect si dimensiuni: Lungimea corpului este in medie 25 cm, coada are 40 cm.Greutatea unui adult rareori depaseste 500g.Tamarinul are un aspect exterior foarte nostim, are blana gri, si mustati albe. Membrele din fata sunt lungi, are cate cinci degete la fiecare.

        

Personalitate: Tamarinii imperiali traiesc in familii si sunt dependenti de acestea.Structura sociala a familiei este bine organizata.In cautarea hranei se deplaseaza in grup.Aceste grupuri pot fi formate dintr-o pereche (2 indivizi) pana la grupuri mari de 40 de indivizi.

       

Inmultire: Gestatia dureaza intre 140 si 145 de zile.In prima etapa a vietii puii sunt hraniti cu lapte.

         

Alimentatie: Tamarinul imperial se alimenteaza cu fructe, flori si ocazional cu nevertebrate mici.

         

Speranta de viata: este cuprinsa intre 15 si 17 ani.In captivitate, in lipsa amenintarii reprezentate de pradatori, tamarinul poate traii mai mult.