acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Tangara paradisului

Tangara paradisului (cunoscuta si ca "tangara sapte culori" si in limba latina Tangara chilensis) este un mic reprezentant al familiei Thraupidae.

        tangara

Comportament: Este o pasare sociabila, traieste in grupuri compuse din 5-20 de membrii.Uneori se asociaza si cu alte specii de pasari.Masculii si femelele se deosebesc mai greu decat la alte specii.In general, masculul este cel mai zgomotos, si are un cantec specific.

Tangara paradisului este foarte matinala, dimineata se trezeste foarte devreme, inaintea celorlalte pasari.Imediat dupa ce se trezeste, tangara paradisului isi curata penele, apoi merge in cautare de hrana.

        

Raspandire: Tangara paradisului poate fi localizata in America de Sud, in padurile tropicale din state precum: Venezuela, Columbia, Ecuador, Bolivia, Peru si Brazilia.

In ciuda denumirii speciei ( Tangara chilensis), ea nu se gaseste in Chile.

         

Inmultire: Perioada de reproducere incepe inaintea sezonului ploios, in lunile aprilie-iunie.Dupa ce formeaza perechi, pasarile tangara isi construiesc cuibul.Acesta este alcatuit din crengi si frunze.Femela depune 2-3 oua.Incubatia dureaza doar 14 zile.

        

Alimentatie: Nu este o pasare pretentioasa, tangara paradisului se hraneste cu seminte,fructe si insecte.

         

Aspect: Culoarea penajului este specifica acestei specii si este aceasi si la femele si la masculi.Capul este acoperit de o pata verde stralucitoare.Pieptul este albastru, deschis in partea inferioara si un albastru mai intunecat pe gat, imediat sub cioc.Spatele si coada sunt inchise la culoare, negru aprins.Sub aripi, pasarea are o pata rosie.Ciocul este negru si picioarele cenusii.

         

Dimensiuni: Tangara paradisului este foarte mica, are o lungime de 13-14 cm, rareori trece de 15 cm.Greutatea este cuprinsa intre 20 si 22 de grame.

         

 

sursa poze : fliker.com