acasa ajutor contact

Anunturi animale

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Inceperea scolii ar putea sporii abandonul

Oare este adevarat cã începerea școlii ar putea determina renunțarea la animalele de companie !? Ar fi pãrinții dispuși sã renunțe la animaluțe pentru cã a început școala? Ne temem cã da și cã se întâmplã aproape în fiecare an.

              

Unul dintre motivele pentru care pãrinții ar renunța la animalele de companie când copii încep școala este lipsa timpului liber. Acum pãrinții sunt la servici, copii sunt la școalã, cu cine rãmâne animãluțul de companie? Pentru a acoperii acest gol pãrinții ar putea incerca sã gãseascã soluții mai convenabile care sa excludã înstrãinarea animalutului. Cine aduce copii de la scoala? Oare nu ar putea aceastã persoanã sã se ocupe și de îngrijirea animaãuțelor de companie?

Alți pãrinți renunțã la animale din motive financiare. Astãzi costurile întreținerii unui copil la școalã sunt imense și constituie um motiv de îngrijorare. Dar întreținerea copilului este incomparabilã cu ceea a câinelui sau pisicii. În aceastã situație animãluțul de companie nu este o "pagubã" așa mare. Puteți alege un set de întreținere economic, hranã și accesorii mai ieftine, petshop-urile au de toate pentru toate buzunarele. Cu sigurantã animalutul tãu se va conforma ușor, numai ca sã rãmâna în continuare in familia ta. Pentru el conteaza doar cãldura familialã.

Vrem sa credem cã începerea unui nou an școlar nu este un motiv pentru a renunța la membrul blãnos al familiei, ci dimpotrivã, un prilej pentru a-i aprecia importanța. Nu uitați cã prezența animalelor de companie va ajuta ca cei mici sa devinã mai responsabili și sunt în acelasi timp o terapie afectiva pentru ei.