acasa ajutor contact

Anunturi animale

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Obezitatea la animale

Nici animalele nu sunt ferite de problemele survenite de obezitate.Principala cauza este lipsa de miscare, sedentarismul, dar obezitatea este produsa si de alimentatia incorecta.Ca stapan, este foarte important sa monitorizam constant greutatea animalului propiu, iar daca acesta iese din standardele impuse de rasa, trebuie sa apelam de urgenta la un veterinar.
In SUA, exista din ce in ce mai multe cazuri de animale supraponderale, de asemenea problema este extinsa si in restul lumii.Obezitatea la animalele de companie este mai des intilnita in randul statelor dezvoltate, in zonele urbane, unde animalele duc o viata sedentara, si sunt indopate cu mancare bogata in calorii.

             obezitatea la animale

Animalele afectate de obezitate traiesc mai putin, si pe langa asta, ele duc o viata lipsita de miscare, o viata trista.
Pisicile sunt predispuse la obezitate, daca sunt crescute doar intr-o incapere,camera, apartament/garsoniera.In lipsa interesului si a posibilitatii de a se deplasa, pisica prefera sa "leneveasca".
Mancarea bogata in calorii este o otrava pentru aceste pisici care nu fac miscare.Daca pisica dvs. a luat prea mult in greutate, cereti sfatul unui veterinar pentru a stabili o dieta.Totusi nu este suficient cu o simpla dieta, incercati sa petreceti cat mai mult timp alaturi de pisica si incurajati-o sa faca miscare.
La caini, obezitatea este provocata cel mai des de o alimentatie nesanatoasa.Oferiti cainelui mancare des, dar in cantitati mici.

              

Obezitatea este intilnita si la animale mici.Acestea,traind intr-un spatiu inchis (cusca) care nu le ofera posibilitate de miscare, si avand la dispozitie mancare nesanatoasa, iau foarte mult in greutate.Mai ales pentru ca organismul lor este programat sa stranga cat mai multe rezerve energetice.

     

Este foarte important ca stapanul sa incerce a prevenii viitoare probleme de greutate la animal.In primul rand, el trebuie sa se intereseze referitor la hrana pentru animale.In functie de cerintele energetice ale animalului, vom cumpara mancarea cea mai adecvata.
Trebuie sa ne interesam inca de la cumparare cu ce a fost hranit animalul si care ii sunt cerintele alimentare.
Al doilea element important pentru sanatatea animalului este sportul.Ne putem confrunta cu un patruped "lenes", foarte putin interesat sa faca miscare, insa petrecand timpul cu el, antrenandu-l in jocuri si incercand sa-l distram, animalutul nostru va face miscare si va fi in forma.
Nu uita ca sanatatea animalului tau este situata pe primul loc, doar asa te vei bucura multi ani de el.