acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Peruan fara par

Cainele peruan fara par : Aspectul neobisnuit al acestor caini va poate face sa va intrebati de ce unii crescatori sunt asa pasionati de aceasta rasa si de ce este Peru, tara lor de origine, asa de mandra de existenta lor.

            

Istoric Rasa este veche, aparut in jurul anului 750 i.Hr. in asezarile tribului Moche din Peru.

            

Comportament Cainele peruan fara par este supus, cuminte, ascultator.Nu apar conflicte cu alti caini si nici nu este agresiv cu animale mai mici.Este prietenos si jucaus, foarte activ, este o rasa indicata pentru persoanele care fac sport si sunt dispuse sa plimbe catelul pe distante mari.Cainele peruan nu are incredere in straini si poate fi un caine-alarma de paza excelent.

             

Alimentatie Aceasta rasa are nevoie de o hrana bogata in proteine, care sa contina carne.Hraniti cainele de minim 2-3 ori pe zi.Este mai bine sa primeasca mancare putin si des decat rar si mult.

            

Inmultire Femela are doua perioade de calduri pe an, desi se recomanda sa fie data la monta o singura data pe an.La fiecare nastere vin pe lume 5-6 catelusi lipsiti de par.

                

Aspect si dimensiuni Exista trei dimensiuni valabile la cainele peruan, pitic (25 cm, 6-7 kg), mediu (45-50 cm, 10-12 kg), mare (50-60 cm, 20 kg).

Cainele peruan are un corp siluetic, nici gras si nici slab.Este un caine rapid, in forma.Are un aspect elegant si armonios.Urechiile stau ridicate, botul este subtire, si nasul este de aceeasi culoare ca restul corpului.

                

Speranta de viata cuprinsa intre 10 si 14 ani.