acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Albastra de Rusia

Albastra de Rusia este  eleganta, inteligenta, cu un caracter de fier.Frumusetea si inteligenta acestor pisici au contribuit la raspandirea rapida pe glob a unei superbe rase.


             Rasa de pisca albastru de rusia

Istorie: Originile rasei Albastra de Rusia sunt controversate.Desii nu exista date exacte, se considera ca rasa a luat nastere in Rusia, unde la inceput erau crescute pentru industria blanurilor.Rasa Albastra de Rusia si-a facut prima aparitie: in Londra in 1871 si in Franta in anul 1925, in SUA a aparut dupa 1900.

            pisoi albastru de rusia


Organizatii: American Association of Cat Enthusiasts AACE, American Cat Association ACA, American Cat Fancier's Association ACFA, Canadian Cat Association CCA,Cat Fanciers' Association CFA, Cat Fanciers' Federation CFF, The International Cat Association TICA, United Feline Organization UFO.

            poze albastru de rusia
Personalitate: In pisica Albastra de Rusia toti membrii familiei isi vor gasii un "confident".Rasa  este sensibila, silentioasa si inteligenta.Nu le face placere sa fie deranjate in momentele de relaxare de catre copiii plini de energie, insa exemplarele tinere sunt o distractie pentru cei mici, "spectacolele" oferite de acesti juvenili sunt senzationale.

             poze pisici albastru de rusia


Alimentatie: Albastra de Rusia are nevoie de mancare speciala pentru pisici, atent aleasa si proaspata.Desii pisicile au tendinta de a prefera hrana umeda, si hrana uscata reprezinta o alegere corecta.Albastrele de Rusia sunt foarte gurmande, fiind predispuse obezitatii

             albastru de rusia image


Inmultire: Intr-un cuib se nasc in medie 4 pui.Acestia au nevoie de laptele matern minim in primele 5-6 saptamani de viata.Vaccinul este foarte necesar si se realizeaza la o saptamana dupa prima deparazitare.

             

Aspect si dimensiuni: Albastra de Rusia este o pisica zvelta, uniforma, cu urechi ascutite, coada lunga, craniu subtire.
Blana (mereu de culoare cenusie-blue) este foarte fina, necesita ingrijire speciala, chiar daca este foarte scurta.
Ochii pisicii adulte au culoarea verde deschis.
Rasa este de talie medie, intre 3 si 4,5 kg, rareori depasesc 5 kg in greutate.

 

          


Sanatate: Pisicile Albastra de Rusia sunt in general sanatoase.Sunt mai rezistente la frig decat alte rase.
Masculii sunt predispusi la sindromul urologic felin, formarea de pietricele la nivel renal sau vezical.
Si infectarea cu paraziti interni poate reprezenta o problema grava de sanatate, din acest motiv deparazitarea trebuie efectuata la timp.

Media de viata: aproximativa a rasei Albastra de Rusia este de 14 ani.