acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Maine coon

Maine coon este o rasa unica, o frumusete de neegalat si o splendoare felina inconfundabila.Ceea ce face faimoasa aceasta rasa sunt urechiile de lynx dar si caracterul sau prietenos.Maine coon este una dintre cele mai mari rase de pisici.

       maine conn

Istoric: Maine coon este o rasa originara din Statele Unite.Se spune ca regina Frantei, Maria Antonieta, incercand sa scape pleaca in Statele Unite impreuna cu cele 6 pisici ale ei, din rasa Angora Turceasca.Maria Antonieta nu a reusit sa ajunga, dar pisicile ei da.

Incrucisarea pisicilor din rasa angora cu pisicile autohtone au dus la aparitia rasei Maine coon.

Maine coon-ul este un vanator excelent, nu se exclude posibilitatea utilizarii lui in trecut pentru a extermina soareci si sobolani.

        

Personalitate: Maine coon este o pisica prietenoasa, ii place compania umana si se simte bine in prezenta stapanului ei.Maine coon este o pisica geloasa si de cele mai multe ori isi doreste toata atentia indreptata asupra ei.Se intelege cu rase de caini de talie mica, dar tolereaza cainii mai mari doar daca au crescut impreuna.

Pisicile Maine coon pot fi un pericol pentru pasari si rozatoare mici, inca a ramas in interiorul lor spiritul de vanator innascut.

        

Alimentatie: Rasa este predispusa la obezitate, desi cazurile sunt foarte rare.Evitati alimentele nesanatoase, dulciuri,cafea si alimente care contin o cantitate prea mare de grasimi.

Se recomanda pentru aceste pisici carnea de pui fiarta, carne de peste dar si mancarea industriala, umeda sau granule uscate.

        

Inmultire: Pisicile ajung la maturitate dupa varsta de 1 an.Motanii din aceasta rasa sunt foarte teritoriali, insa cele mai multe lupte intre ei se duc doar vocal, este suficient sa miorlaie pentru asi masura fortele, pana cand unul dintre cei doi motani cedeaza.O femela Maine coon aduce pe lume intre 2 si 6 pisoiasi, care pot fi intarcati dupa 6-8 saptamani.

        

Aspect si dimensiuni: Maine coon are un aspect exotic, blana foarte lunga si deasa, craniul mare si rotund, corp bine proportioat, labe groase.Urechiile au in varf prelungiri de fire de par.Ochii sunt mari si rotunzi, foarte expresivi.Coada reprezinta doua treimi din lungimea corpului.

Femelele pot ajunge pana la 6-7 kg si masculii pana la 7-9 kg.

        

Speranta de viata: peste 10 ani.