Anunturi animale

Basiliscus

Șopârlele din genul basiliscus se aseamãnã morfologic cu iguanele, sunt omnivore și trãiesc în America Centralã.

        

Genul Basiliscus cuprinde 4 specii:

Common basilisk - Basiliscus basiliscus

Western basilisk - Basiliscus galeritus

Green basilisk, Plumed basilisk - Basiliscus plumifrons 

Brown basilisk - Basiliscus vittatus

 

        

 

Comportament: Basiliscus basiliscus este denumit popular "șopârla lui Hristos". Este capabilã sã se deplaseze pe suprafața apei foarte rapid atunci când se aflã in pericol. Calcã pe apã atunci când este in vitezã maxima un timp, dupã care, dupã ce va încetini viteza, șopârla se va scufunda și va înota ca o șopârla normalã. Datoritã acestei abilitãți de a cãlca apa, sau de a da impresia cã aleargã pe apã au fost re-botezate Șopârlele lui Cristos. Aceste superbe reptile își pot tine respiratia pana la o jumatate de orã.

         

Alimentație: Basiliscus basiliscus sunt omnivori, hrãnindu-se cu frunze verzi, cantitãți mici de legume, insecte (rame, larve de greieri, gândacul de fãinã), melci și broaște mici.

         

Înmulțire: Șopârlele din genul Basiliscus ating maturitatea dupã 2 ani. Momentul împerecherii dureazã pânã la 25 de minute. Dupã 2 sãptãmâni de la împerechere femela depune în medie 15 ouã.

        

Aspect și dimensiuni: Lungimea totalã a corpului cu tot cu coadã este cuprinsã între 60 și 90 de cm. Coada are o lungime ce reprezintã 2/3 din lungimea corpului.

Aspectul reptilei diferã de la o sub-specie la alta: Common basilisk este de culoare maronie, Green basilisk are pielea verde strãlucitoare. Toate șopârlele din acest gen au in creștetul capului o prelungire sub forma de con și pe spate o prelungire a crestei care ajunge pânã la coadã. Aceastã creastã face ca șopârla sã parã mai mare decât este în realitate, și este un mecanism de apãrare pentru a intimida prãdãtorii.

 

Anunțuri promovate

Alaskan Malamut Pereche Alaskan Malamut Pereche

Hera 7.01.2022 Zeus 28.11.2022 Pereche de Malamuti de Alaskan, raspund la numele de Hera si Zeus, foarte prietenosi si jucausi , au toate vaccinele facute si cipuri. Raspund la comenzi principale, au cateva ore de dresaj. Se vand si separat. Din pacate trebuie sa ne despartim de ei pentru ca plecam din tara. Mai multe informatii la 0 *************** 5 Pret pereche 500,-- Euro Neg. Pret buc 250,-- Euro Neg.

250 EURO

Pui Akita Inu Japonez rasă pură Pui Akita Inu Japonez rasă pură

Pui Akita Inu Japonez, rasă pură, 2 masculi și o femelă, nascuti pe data de 29.10.2023, deparazitare interna, vaccin și carnet de sănătate la zi, pentru mai multe detalii contactați telefonic sau pagina de Facebook:Dumitrescu Eugen.

2300 RON

Copoi Ardelenesc (Transylvanian Bloodhound) Copoi Ardelenesc (Transylvanian Bloodhound)

Transylvanian Bloodhound rasa pura,vaccinati

3500 RON

Femela Ragdoll Caut motan Femela Ragdoll Caut motan

Femela Ragdoll, cautam motn siamez, birmanez sau ragdoll, nu conteaza daca are sau nu pedigree. A noastra este deparazitata intern , extern ,carnet de vaccinare. Monta pentru prima imperechere ,Multumesc !

100 RON

Bulldog Francez exemplare deosebite Bulldog Francez exemplare deosebite

Sunteti in cautare de un Frenchie dar nu ati gasit catelusul mult dorit? La noi puteti gasi puiuti de bulldog francez , adorabili, iubareti, frumosi, sanatosi. Puiutii au 11 saptamani, vor veni cu carnet de sanatate, microchip, vaccinuri conform varstei. Puiutii sunt crescuti in casa, socializati cu alti caini si cu membrii familiei, atat adulti cat si copii. Cea mai minunata perioada a vietii voastre e pe cale sa inceapa! La noi va asteapta puiutul de Frenchie mult visat!

1500 RON

Lebede negre si rate exotice de vanzare Lebede negre si rate exotice de vanzare

De vanzare , lebede negre 1 pereche + 1 mascul , 1 pereche rate mandarine , 2 rate mandarine albe femele , 1 pereche rate caroline , 1 mascul de rata carolina argintiu , 2 masculi de rata micul atlantic , 1 pereche de rate fluieratoare de chile , 1 pereche de rate verzicolor , 1 pereche de fluiratare orange , 2 perechi de rate salbatice si .

600 EURO

Akita Inu Japonez pedigree tip A Akita Inu Japonez pedigree tip A

Vand 1 femela rasă pură akita inu japonez, născută pe data de 26.11.2023, cu carnet de sănătate, vaccinată si deparazitată conform vârstei, din părinți cu pedigree. Tel 0752266800

1200 RON

Vând vaca Baltata Românească gestata în 7 luni Vând vaca Baltata Românească gestata în 7 luni

Vaca are 9 ani și da 18 l de lapte. Prețul este negociabil.

5200 RON

Obține vizibilitate mai mare Folosește promovarea VIP să ai anunțul promovat pe prima pagină

Vezi mai multe detalii