acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Leul alb

Leul alb, subspecie a Leului (lat. Panthera Leo Krugeri) poate fi vazut ocazional in rezervatiile Africii de Sud.Este crescut in captivitate si multe gradini zoologice din intreaga lume fac eforturi pentru cresterea si inmultirea lui.

Locuitorii savanelor din Africa de Sud venereaza leii albi considerandu-i fiinte divine.Din pacate mai exista doar in jur de 500 de exemplare de lei albi, care traiesc in captivitate.

           

Gena recesiva este responsabila pentru aparitia blanii albe la puii de leu.Leii albi nu sufera de albinism, spre diferenta de exemplarele albine carora le lipseste pigmentul de culoare, avand ochii rosii si pete rozalii, leii albi au ochii albastri, pete de culoare inchisa in spatele urechiilor si pe pernitele labelor, si un contur inchis al ochilor.

            

Alimentatie: Carne, prefera antilope si alte erbivore mari.

            

Istoric: In Timbavati leii albi au fost vazuti pentru prima data in 1928, si mai tarziu la inceputul anului 1940.

In parcul national Kruger a fost gasit un grup de lei albi, in anul 1959.O leoaica alba numita Phuma a fost omorata de catre vanatori cand avea 2 ani, si pielea ei vanduta in orasul Sabi.Leoaica fusese observata prima data in 1976.

Primii lei care s-au nascut inafara Africii de sud sunt 3 pui albi, in 1980 in gradina zoologica King Kong Zoo de Tampa.

Ultima apariþie a unui leu alb în naturã a fost în anul 1994. Teoretic, de atunci leii albi au dispãrut.

            

Aspect si dimensiuni: Blanita este catifelata si deasa.Coltii leului sunt puternici si ascutiti.Blana alba le-ar fi oferit leilor in libertate un mare dezavantaj, pot fi observati usor de catre prada iar succesul la vanatoare ar fi extrem de scazut.

Dimensiunile sunt egale cu cele ale leului de culoare normala.Inaltime 100-120 cm pentru masculi si pana in 110 cm pentru femele.Greutatea este cuprinsa intre 130 si 150 kg, masculii depasesc aceasta limita.