acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Elefantul african

Elefantul este cel mai mare patruped terestru , face parte din familia animalelor cu trompã (Proboscidea).

Familia Elephantidae este împãrțitã în 2 sub-familii: Stegodontinae și Elephantinae și 8 sub-genuri.

Elefantul african (Loxodonta africana) este o specie de elefant odinioarã rãspânditã în toatã Africa.

        elefant

Regn: Animalia

Încrengãtura: Chordata

Subîncrengãtura: Vertebrata

Clasa: Mammalia

Ordin: Proboscidieni

Familie: Elephantidae

        elefantul

Elefantul african poate fi deosebit ușor de elefantul asiatic datoritã spatelui. Elefantul african are spatele mai înalt în dreptul umerilor si în partea posterioarã a spatelui (spatele aproximativ convex). Elefantul asiatic are spatele concav dar existã și alte diferențe precum dimensiunea și numãrul coastelor.

         

Alimentație: Un elefant se hrãnește cu pânã la 200 kg de iarbã pe zi și bea 120 l de apã la o singurã adãpare.

        

Comportament: Elefantul african se gãsește în toate zonele de vegetație, în savanã, pãdure și regiuni semi-aride. Femelele și elefanții tineri formeazã grupuri mici. Înainte de a incepe migrarea, elefantii se strâng în turme de pânã la 70 de membri. Femela dominantã conduce turma. Masculii adulți sunt solitari sau se strâng în grupuri foarte mici formate doar din masculi.

        

Înmulțire: Elefanții ajung la maturitate și se pot înmulți dupã vârsta de 14 ani. Femela are 1 singur pui la o fãtare, care se naște cu o greutate de 100 kg. Gestația dureazã în medie 20 luni.

         

Aspect și dimensiuni: Elefantul are urechi mari (folosite uneori drept evantai), doi colți din fildeș, incisivi și pielea foarte groasã de culoare cenusie-gri. Înalțimea ajunge pânã la 4 m și greutatea pânã la 5000 kg.

         elefantul_african

Speranța de viațã: în medie 70 de ani. Crescuți în captivitate pot trãi peste 80 de ani.