Anunturi animale

Fazanul auriu

Fazanul auriu este o specie de pasari care face parte din familia Phasianidae.Denumirea in latina a speciei este Chrysolophus pictus.

Desi este cel mai mic fazan, este o specie apreciata pentru penajul masculului, deosebit de colorat.

Daca cautati fazani de vanzare, fazanul auriu este specia potrivita, in Romania exista si este disponibila pentru vanzare.

         

Regn: Animalia

Increngatura: Chordata

Clasa: Aves

Ordin: Galliformes

Familia: Phasianidae

Gen: Chrysolophus

         

Istoric: Tara de origine din care provine specia de fazan auriu este China.Sunt pasari frumoase, cu rol ornamental, dar uneori pot devenii si pasari de curte.

In ciuda domesticirii, locul fazanilor este in natura, si se gasesc liberi in tara lor natala din Asia.Fazanul auriu a fost adus pentru prima data in Europa la sfarsitul secolului XIX.

Astazi este raspandit si in Europa Centrala.Exista o populatie de peste 10.000 de indivizi care traiesc in libertate in Marea Britanie.

Poate fi vazut in libertate si in unele zone din Scotia si Anglia.

          

Comportament: Fazanul auriu nu poate zbura, se deplaseaza doar pe sol in cautarea hranei.Este o pasare solitara, cu exceptie in perioada de imperechere.In salbaticie, ei pot fi localizati pe pasune, nu se gasesc in padure.In China, traiesc la altitudini de peste 2.000 de metri.

         

Alimentatie: Meniul fazanului auriu este compus dintr-o gama variata de alimente.Mananca fructe,seminte,frunze,insecte,amfibieni si alte nevertebrate mici.

         

Inmultire: In sezonul de imperechere masculii emit un sunet ascutit, asemanator cu aerul sub presiune care iese dintr-o anvelopa.In luna martie, masculii sunt mai agitati si apar luptele pentru cucerirea femelelor.Masculii sunt poligami (se imperecheaza cu 3-4 femele).Femela depune intre 5 si 15 oua care eclozeaza dupa 25 de zile.Puii parasesc cuibul la 14 zile de viata, dar raman pe cont propiu doar dupa varsta de 4 luni.Cea mai apropiata specie este Fazanul de diamant (Chrysolophus amheristiae) cu care, fazanul auriu se poate imperechea si da nastere unor pui fertili, care la randul lor, pot avea urmasi.

          

Aspect fizic: Masculul este stralucitor colorat, pe cand femela este cenusie.Capul masculului este galben luminos, corpul este acoperit de pene de culoare rosie, iar spatele este captusit cu albastru.Coada este lunga, inchisa la culoare.

         

Dimensiuni: Greutatea medie a unui adult este 700 gr.Anvergura aripilor: 65-75 cm.Femela este mai mica (are o lungime medie de 70 cm).Masculul ajunge pana la 90 cm (cu tot cu coada).

 

 

Anunțuri promovate

Creveti Neocaridina Red Sakura Creveti Neocaridina Red Sakura

Creveți MIX - Super Red Sakura/Bloody Mary, minim 10 bucăți, pui și juvenili 7 lei buc. Cu siguranță sunt cei mai populari creveți ce pot fi găsiți in acvariile iubitorilor de nevertebrate, datorită condițiilor de înmulțire și creștere, neavând nevoie de apă, substrat sau iluminare specială, fiind crescuți în acvarii cu apă de la rețeaua municipală, fără condiționarea acesteia. Denumire științifică: neocaridina; Viteza de reproducere: foarte mare; Comportament: non-agresiv; Dificultate: ușor; Poze sunt reale și îmi aparțin; Se vând la stadiul de juvenili (dimensiuni 1-1,5cm). Pot trăi până la 2,5 ani, atingând dimensiuni între 2,0-2,5 cm. Creveții sunt reproduși în acvarii cu apă de la robinet, dintr-o linie încrucișată intre Super Red Sakura și Bloody Mary, astfel fiind obținut un roșu uniform superb. Creveții se înmulțesc foarte repede, maturitatea sexuală fiind atinsă la vârsta de 3-4 luni. Volumul acvariului trebuie sa fie de cel puțin 10 litri.

7 RON

Crapi japonezi koi de acvariu sau i Crapi japonezi koi de acvariu sau i

Crapi japonezi direct de la Fermadecrapikoi. Pestii sunt crescuti in Romania sau provin din export .Sunt aclimatizati la conditiile locale.Preturi de producator. Pretul din anunt este strict informativ avand in vedere multitudinea de dimensiuni si calități a acestor pesti.

15 RON

Mascul dihor culoare standard Mascul dihor culoare standard

Vand mascul dihor culoare standard,varsta 2 ani, trimit si in unele orașe din țara.

500 RON

Pui husky siberian frumos deosebit Pui husky siberian frumos deosebit

Pui husky siberian de vanzare, minunat, utilizat în principal pentru plăcerea si bucuria copiilor cu chef de joacă. Este foarte receptivşi este un companion bun pentru casa. Fotografii pot fi trimise la cerere.

1200 EURO

Pui veverita Degu cafenii si bej Pui veverita Degu cafenii si bej

Pui veverita Degu, varsta 1 luna de zile in data de 18.03.2021. Sunt cuminti și jucăuși. Am 7 pui cafenii și 2 bej. Preț pentru cei cafenii: 50 de lei/bucata, iar pentru cei 2 bej: 100 lei/bucata (sunt culori rare). Veveritele degu sunt animale sociabile și se recomanda sa stea câte minim 2 exemplare împreună. Doar predare personală in București sau județul Ilfov. Nu trimit prin curier.

50 RON

Pui pug (mops/carlino) cu pedigree Pui pug (mops/carlino) cu pedigree

Vand pui mops/pug negru cu pedigree. Puii si mama se pot vedea in Bucuresti. Pozele sunt reale. Puii sunt nascuti pe 25 ianuarie 2021.

700 EURO

Cameleon Furcifer Pardalis MASCUL Cameleon Furcifer Pardalis MASCUL

Cameleon originar din Madagascar, are varsta de aproape un an, este mascul si are o paleta de culori superba. Terariul vine complet, NU aveti nevoie sa mai cumparati nimica. Are toate accesoriile, lampi de caldura, lampi de ultraviolete, acces pentru cameleon in fiecare colt al terariului cu ajutorul betelor de bambus si de vita de vie. Plante naturale specifice pt cameleoni. Va ofer si pulverizator de apa. Podeaua terariului are deja facuta scurgere pentru apa. Se hraneste cu hrana vie odata la doua-trei zile. Dimensiuni terariu: 46 cm latime si lungime, 90 inaltime.

1850 RON

Donez pui pisica alb cu negru Donez pui pisica alb cu negru

Donez pui pisica alb negru in varsta de 6 luni,foarte afectuoasa si jucausa.Este deparazitata,sterilizata si invatata la litiera :)

01 RON

Obține vizibilitate mai mare Folosește promovarea VIP să ai anunțul promovat pe prima pagină

Vezi mai multe detalii