Anunturi animale

Fazanul auriu

Fazanul auriu este o specie de pãsãri care face parte din familia Phasianidae. Denumirea în latinã a speciei este Chrysolophus pictus.

Deși este cel mai mic fazan, este o specie apreciatã pentru penajul masculului, deosebit de viu și frumos colorat.

Dacã cautați fazani de vânzare, fazanul auriu este specia potrivitã, în Romania existã si este disponibilã pentru vânzare de crescãtori pasionați.

         

Regn: Animalia

Increngãtura: Chordata

Clasa: Aves

Ordin: Galliformes

Familia: Phasianidae

Gen: Chrysolophus

         

Istoric: Țara de origine din care provine specia de fazan auriu este China. Sunt pãsãri frumoase, cu rol ornamental, dar uneori pot deveni și pãsãri de curte.

In ciuda domesticirii, locul fazanilor este în naturã, și se gãsesc liberi în țara lor natalã din Asia. Fazanul auriu a fost adus pentru prima datã în Europa pe la sfârșitul secolului XIX.

Astãzi este rãspândit și în Europa Centralã. Existã o populație de peste 10.000 de indivizi care trãiesc în libertate în Marea Britanie.

Poate fi vãzut în libertate și în unele zone din Scoția și Anglia.

          

Comportament: Fazanul auriu nu poate zbura, se deplaseazã doar pe sol în cãutarea hranei. Este o pasãre solitarã, cu excepție în perioada de împerechere. In sãlbãticie, ei pot fi localizați pe pãșuni, goluri montane, nu se gasesc in pãdure. In China, trãiesc la altitudini de peste 2.000 de metri.

         

Alimentație: Meniul fazanului auriu este compus dintr-o gamã variatã de alimente. Mãnâncã fructe, semințe, frunze, insecte, amfibieni și alte nevertebrate mici.

         

Inmulțire: In sezonul de imperechere masculii emit un sunet ascutit, asemãnãtor cu aerul sub presiune care iese dintr-o anvelopã. In luna martie, masculii sunt mai agitați și apar luptele pentru cucerirea femelelor. Masculii sunt poligami (se imperecheazã cu 3-4 femele). Femela depune între 5 și 15 ouã, care eclozeazã dupã 25 de zile. Puii pãrãsesc cuibul la 14 zile de viațã, dar ramân pe cont propiu doar dupa vârsta de 4 luni. Cea mai apropiatã specie este Fazanul de diamant (Chrysolophus amheristiae) cu care, fazanul auriu se poate împerechea și da naștere unor pui fertili, care la randul lor pot avea urmași cu calitãți comune ablelor familii.

          

Aspect fizic: Masculul este strãlucitor colorat, pe când femela este cenusie. Capul masculului este galben luminos, corpul este acoperit de pene de culoare roșie, iar spatele este cãptușit cu albastru. Coada este lungã, închisã la culoare.

         

Dimensiuni: Greutatea medie a unui adult este 700 gr. Anvergura aripilor: 65-75 cm. Femela este mai micã (are o lungime medie de 70 cm). Masculul ajunge pânã la 90 cm (cu tot cu coadã).

 

 

Anunțuri promovate

Pești Ciclide africane și alte rase Pești Ciclide africane și alte rase

Pozele sunt cu pestii din acvariile mele, sunt părinții puilor pe care ii dau. Pachet Caeruleus 4-5 cm 20 buc - 90 ron Pachet Caeruleus 7-9 cm, 10 buc - 120 ron, 20 buc - 200 ron Pui si juvenili 2 - 7 cm de la 5 ron: Lupingu Demasoni Caeruleus Aulonocara OB Socolofi Albino Masculi maturi 12-15 cm la 50 ron Aulonocara OB (prima poză) Lupingu (a doua poza) Borley Kadango Red Sholder Delfin Fryeri Zimbabwe Rocks Acei Msuli Demasoni Caeruleus Red Zebra

3 RON

Căței Ciobanesti de Bucovina Căței Ciobanesti de Bucovina

Vand doi căței ciobănești masculi 2 luni Un vaccin făcut Ofer mai multe detalii la nr de telefon 0741623902

250 RON

Pui Airedale Terrier cu Pedigree Pui Airedale Terrier cu Pedigree

Pui de Airedale Terrier nascuti pe 25.04 din parinti campioni cu Pedigree. Din cuibul de 8 puiuti au ramas doua femele si un mascul ce au schema completa de vaccinare, pedigree, carnet de performanta si carnet de sanatate.

650 EURO

 De vanzare mai multe exemplare de Chinchila in varsta 8 luni De vanzare mai multe exemplare de Chinchila in varsta 8 luni

Chinchila de vanzare femele sau masculi de 8 luni pret 200 lei

200 RON

Pui caine rasa Lup Alb Elvetian Pui caine rasa Lup Alb Elvetian

Canisa Arimar vinde pui Ciobănesc alb elvetian: 2 femele, 2 masculi in vârstă de 5 săptămâni în prezent. Ambii părinți sunt campioni cu rezultate excelente la expozițiile canine. Pot intra in posesia cumpărătorului după primele 2 vaccinuri și rapel ( aprox. 7 săptămâni ). Pret ptr Romania 700 euro. ( pretul include: carnet de sănătate, 3 vaccinuri + deparazitare efectuate, microcipare, certificat pedigree ). Se pot vedea în Brasov.

700 EURO

Pitbull catelusi de vanzare Pitbull catelusi de vanzare

Vand catelusi Pitbull nascuti 30.05.2022. în cea mai atractivă culoare liliac și platină. Cățeii provin din genele de culoare liliac și platină. Ambii părinți locuiesc cu noi și pot fi văzuți. Puii au fost vaccinați de două ori și curățați de paraziți interni și externi de mai multe ori sub supravegherea constantă a unui medic veterinar. Sanatate si garantie de calitate!!! Exista posibilitatea de livrare a cateilor in strainatate, cu pasapoarte UE si microcipuri. Pentru informații suplimentare, contactați-ne: +381631639809 +381638324804 (Viber, WhatsApp) E-mail: mijailovickv12@gmail.com Vă mulțumim că ați vizitat anunțul nostru

1000 EURO

Lebede negre si rate exotice de vanzare Lebede negre si rate exotice de vanzare

De vanzare , lebede negre 1 pereche + 1 mascul , 1 pereche rate mandarine , 2 rate mandarine albe femele , 1 pereche rate caroline , 1 mascul de rata carolina argintiu , 2 masculi de rata micul atlantic , 1 pereche de rate fluieratoare de chile , 1 pereche de rate verzicolor , 1 pereche de fluiratare orange , 2 perechi de rate salbatice si .

600 EURO

Malamut de alaska cu pedigree fci Malamut de alaska cu pedigree fci

Crescător autorizat pe nivel internațional, dispune puiuți de Malamut de alaska cu pedigree tip A FCI Litiera C, din părinți campion al României Tata import Ucraina - Cutie Pie Strong Ice Krivbass Mama import Serbia - Ice Empire Hellas Puiuții au toate schema de vaccin si deparazitare Carnet de performanță pedigree tip A FCI Microchip înregistrat Rabic Deținem ambele părinții

500 EURO

Obține vizibilitate mai mare Folosește promovarea VIP să ai anunțul promovat pe prima pagină

Vezi mai multe detalii