Anunturi animale

Fazanul auriu

Fazanul auriu este o specie de pãsãri care face parte din familia Phasianidae. Denumirea în latinã a speciei este Chrysolophus pictus.

Deși este cel mai mic fazan, este o specie apreciatã pentru penajul masculului, deosebit de viu și frumos colorat.

Dacã cautați fazani de vânzare, fazanul auriu este specia potrivitã, în Romania existã si este disponibilã pentru vânzare de crescãtori pasionați.

         

Regn: Animalia

Increngãtura: Chordata

Clasa: Aves

Ordin: Galliformes

Familia: Phasianidae

Gen: Chrysolophus

         

Istoric: Țara de origine din care provine specia de fazan auriu este China. Sunt pãsãri frumoase, cu rol ornamental, dar uneori pot deveni și pãsãri de curte.

In ciuda domesticirii, locul fazanilor este în naturã, și se gãsesc liberi în țara lor natalã din Asia. Fazanul auriu a fost adus pentru prima datã în Europa pe la sfârșitul secolului XIX.

Astãzi este rãspândit și în Europa Centralã. Existã o populație de peste 10.000 de indivizi care trãiesc în libertate în Marea Britanie.

Poate fi vãzut în libertate și în unele zone din Scoția și Anglia.

          

Comportament: Fazanul auriu nu poate zbura, se deplaseazã doar pe sol în cãutarea hranei. Este o pasãre solitarã, cu excepție în perioada de împerechere. In sãlbãticie, ei pot fi localizați pe pãșuni, goluri montane, nu se gasesc in pãdure. In China, trãiesc la altitudini de peste 2.000 de metri.

         

Alimentație: Meniul fazanului auriu este compus dintr-o gamã variatã de alimente. Mãnâncã fructe, semințe, frunze, insecte, amfibieni și alte nevertebrate mici.

         

Inmulțire: In sezonul de imperechere masculii emit un sunet ascutit, asemãnãtor cu aerul sub presiune care iese dintr-o anvelopã. In luna martie, masculii sunt mai agitați și apar luptele pentru cucerirea femelelor. Masculii sunt poligami (se imperecheazã cu 3-4 femele). Femela depune între 5 și 15 ouã, care eclozeazã dupã 25 de zile. Puii pãrãsesc cuibul la 14 zile de viațã, dar ramân pe cont propiu doar dupa vârsta de 4 luni. Cea mai apropiatã specie este Fazanul de diamant (Chrysolophus amheristiae) cu care, fazanul auriu se poate împerechea și da naștere unor pui fertili, care la randul lor pot avea urmași cu calitãți comune ablelor familii.

          

Aspect fizic: Masculul este strãlucitor colorat, pe când femela este cenusie. Capul masculului este galben luminos, corpul este acoperit de pene de culoare roșie, iar spatele este cãptușit cu albastru. Coada este lungã, închisã la culoare.

         

Dimensiuni: Greutatea medie a unui adult este 700 gr. Anvergura aripilor: 65-75 cm. Femela este mai micã (are o lungime medie de 70 cm). Masculul ajunge pânã la 90 cm (cu tot cu coadã).

 

 

Anunțuri promovate

Vanzare pui din rasa SAMOYED Vanzare pui din rasa SAMOYED

Oferim spre vanzare cățeluși de rasa pura Samoyed - Nascuti in data de 07.12.2023 - 2 masculi si 2 femele - Vacciunirile sunt facute la zi , deparazitați, cu carnet de sănătate . - Detinem ambii parinti cu PEDIGREE, masculul cu origini in Romania, iar femela cu origini din Bosnia, avand parinti campioni in Bosnia, iar bunicii fiind Campioni Mondiali in Siberia. - Fiind la al doilea cuib de pui nu s-a mai emis certificate de pedigree la cei actuali. Este deosebit de important pentru noi ca noua familie sa fie primitoare si iubitoare, sa aiba spatiu si timp sa isi dedice ingrijirii catelului. Momentan puii nostri sunt crescuti impreuna cu parintii lor in Muntii Apuseni, unde au o curte spatioasa de joaca, mancare de calitate si foarte multa atentie. Sunt extremi de iubitori, inteligenti si jucausi, fiind companionii perfecti pentru copiii de toate varstele, si in special familii care au casa cu curte. Siguranta, sanatatea si fericirea puiutilor nostri este pe primul loc, nu banii, as

2200 RON

 Cățeluși Chow Chow de vânzare Cățeluși Chow Chow de vânzare

Blănoșii mei mici și superbi, rasa Chow Chow, în vârstă de 2 luni, deparazitați și vaccinați, pregătiți pentru a face parte dintr-o nouă familie iubitoare! Preț - 2500 lei, negociabil

2500 RON

Akita Inu Japonez pedigree tip A Akita Inu Japonez pedigree tip A

Vand 1 femela rasă pură akita inu japonez, născută pe data de 26.11.2023, cu carnet de sănătate, vaccinată si deparazitată conform vârstei, din părinți cu pedigree. Tel 0752266800

1800 RON

Alaskan Malamut Pereche Alaskan Malamut Pereche

Hera 7.01.2022 Zeus 28.11.2022 Pereche de Malamuti de Alaskan, raspund la numele de Hera si Zeus, foarte prietenosi si jucausi , au toate vaccinele facute si cipuri. Raspund la comenzi principale, au cateva ore de dresaj. Se vand si separat. Din pacate trebuie sa ne despartim de ei pentru ca plecam din tara. Mai multe informatii la 0 *************** 5 Pret pereche 500,-- Euro Neg. Pret buc 250,-- Euro Neg.

250 EURO

Motan British ,monta Motan British ,monta

Dețin un motan rasa British, vaccinat , caut partenera ,mai multe detalii la telefon

100 RON

Pui Ciobanesc de Bucovina Pui Ciobanesc de Bucovina

Vând pui Ciobănesc de Bucovina! * 2 fetițe disponibile * rasă pură * fătați în 16 Decembrie * parinții vizibili

500 RON

Copoi Ardelenesc (Transylvanian Bloodhound) Copoi Ardelenesc (Transylvanian Bloodhound)

Transylvanian Bloodhound rasa pura,vaccinati

3500 RON

Bulldog Francez exemplare deosebite Bulldog Francez exemplare deosebite

Sunteti in cautare de un Frenchie dar nu ati gasit catelusul mult dorit? La noi puteti gasi puiuti de bulldog francez , adorabili, iubareti, frumosi, sanatosi. Puiutii au 11 saptamani, vor veni cu carnet de sanatate, microchip, vaccinuri conform varstei. Puiutii sunt crescuti in casa, socializati cu alti caini si cu membrii familiei, atat adulti cat si copii. Cea mai minunata perioada a vietii voastre e pe cale sa inceapa! La noi va asteapta puiutul de Frenchie mult visat!

1500 RON

Obține vizibilitate mai mare Folosește promovarea VIP să ai anunțul promovat pe prima pagină

Vezi mai multe detalii