acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Poneiul Galez

Poneiul Galez este o rasa foarte admirata pentru mersul sau specific, utilizat pentru calarie.Isi are originea in dealurile si vaile din Wales, inainte de aparitia imperiului Roman.Rasa a fost imbunatatita in urma unor incrutisari cu rasa araba si pur sange pitic.

        

Comportament: Este un ponei foarte inteligent.Are un temperament bland, specific poneiului, tolerant cu copii.Se intelege cu alte animale, socializeaza frumos cu alti cai dar admite in apropierea sa si animale din alte specii, cum sunt cainii si pisicile, dar si alte animale de ferma.

 

Inmultire: Poneiul Galez nu da multe probleme la capitolul inmultire.Sunt usor de reprodus.Femela gestanta trebuie monitorizata constant, si are nevoie de ingrijire speciala si conditii de viata adecvate.Perioada de gestatie dureaza 11 luni, dupa care se va naste un singur manz.

         

Aspect si dimensiuni: Poneiul Galez nu are un aspect foarte diferit de alte rase.Se caracterizeaza printr-un cap mic, gatul suplu, corp compact, muschi puternici.Urechiile mici, iar parul de pe coama si coada este lung si catifelat.Inaltimea nu ar trebuii sa depaseasca 130 cm.

 

Speranta de viata: pana la 20 de ani.