acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Akita Inu

Dintre toate rasele japoneze Akita Inu este singurul care este demn sa fie numit monument al naturii, onoare a acestei tari. Acesti caini au mai fost cunoscuti sub denumirea de Inu Inu sau Kazuno.Au fost raspanditi mai tarziu in Tohoku si Akita ,de unde si numele rasei

                 akita inu

In partea de nord a insulei Honshu au aparut in secolul 17 si de atunci au ramas neschimbati.Akita Inu a fost apreciat ca animal de companie, imparatii japonezi si membrii a nobilimii regale detineau astfel de caini, prin urmare, au fost considerati caini regali.Dimensiunea si lipsa de teama a facut din Akita un vanator excelent folosit la cerb si mistret.

Akita Inu este capabil sa faca fata chiar si ursilor negri de 400 kg care locuiau in acele regiuni.

                     descriere akita inu

Personalitatea cainelui Akita (Inu inseamna piatra) este caracterizata de un comportament generos , poate fi observata o atitudine mandra in timpul mersului. In privinta aspectului : Akita Inu este vizibil un caine puternic de care se vor teme strainii.Totusi este un caine calm,foarte rezervat si precaut.Sunt dominanti si se pot crede superiori fata de alti membri ai familiei.

                rasa akita inu

 

 

Akita Inu nu raspunde la iritatii minore,dar o provocare serioasa ar putea crea o reactie agresiva.Chiar daca sunt intelepti,retinuti si ascultatori aceasti caini au specific temperamentul inflacarat.Fara un dresaj adecvat pot deveni agresivi, educarea trebuie sa inceapa la o varsta frageda.

 

                   akita mea

Pentru a creste agresivitatea lor au fost incrutisati cu rase precum mastiff tibetan si ciobanesti germani, aceastia au acordat rasei mai multa putere si dimensiune mai mare.Poate fi folosit pentru paza chiar si fara dresaj, au o vedere excelenta si un auz foarte bun, este calm, latra doar daca se prezinta o amenintare.

 

                     akita inu

Akita este cea mai mare rasa de caine japonez de tip Spitz ,ajunge la 58-70 cm in greaban si cantareste intre 35 si 50 kg, este bine construit,robust si musculos.Aceasta rasa este caracterizata prin proportii bune.Cap lat,urechi rotunde,bot scurt cea ce ii da aspectul unui urs.Akita Inu este usor in raport cu inaltimea in greaban,piept lat si adanc,spatele drept.

 

                    akita inu

 Stopul fruntii este usor marcat.Botul este ascutit.Urechiile mici,drepte,sunt situate de-a lungul gatului.Ochi mici,de obicei sunt de culoare maro.Nasul este negru, la cainii albi poate fi maro dar este de preferat negru.De asemenea buzele sunt negre si limba roza.Muscatura in foarfeca.

                   akita inu japonez

Coada prinsa sus ondulata arata ca un inel elegant pe spatele sau.Parul des,asemanator cu pisica, acopera degetele si permite cainelui sa innoate bine.

Culoarea poate fi alba,rosu,tigrat sau susan.Toate aceste culori pot acoperi tot corpul cu exceptie alb,care este intotdeauna umbrit de pete de alta culoare pe partile laterale ale botului si obraji,sub maxilarul inferior,gat si abdomen.Limitele de culoare incetosata si o masca neagra reprezinta un defect iar cainele este descalificat din expozitii.