acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Boxer

Un adevarat luptator, un caine echilibrat si extrem de afectuos.Boxer este o rasa foarte speciala care apare deseori pe lista preferintelor celor ce vor sa achizitioneze un catelus.Rasa este foarte frumoasa,eleganta , loiala si atasata de stapan.

             rasa de caine boxer

Scurt Istoric :Boxer este o rasa foarte veche, se considera originara din Germania.Rasa a fost utilizata pentru pazirea propietatilor si uneori a avut si rolul de caine ciobanesc pentru indrumarea turmelor.Denumirea "boxer" a fost asociata acestor caini deoarece au fost folositi initial pentru participarea la lupte intre caini, si erau cunoscuti precum "cainii boxeori" 

            boxer rasa de caine

Personalitate :Boxer este un caine plin de viata, amuzant si foarte jucaus.Cei tineri au tendinta de a sfasia obiectele interesante de prin casa, precum papucii , ziarele,  sau  hainele si plusurile.Daca nu este scos zilnic sa faca miscare, cainele isi va redirectiona energia neconsumata catre interiorul locuintei,unde va face ravagii uluitoare.Alta modalitate de a evita acest dezastru sunt si jucariile din cauciuc cu care puteti atrage atentia cainelui.

             

Aceasta rasa se ataseaza de copii si imparte cu ei fara conflicte spatiul de joaca.

Instinctul vanatoresc este foarte dezvoltat,asadar boxer poate ataca animalele de companie mai mici: pasarile, rozatoarele si pisicile.

Pentru a prevenii posibilele atacuri, cainele trebuie socializat de la o varsta frageda cu ceilalti membrii ai familiei.

            

Inmultire :Cainii boxeri sunt foarte cautati, din acest motiv rasa a fost inmultita rapid si raspandita in toate tarile dezvoltate. 

Gestatia dureaza in medie 61 de zile.La o fatare se nasc de obicei intre 5 si 9 puii.

Cateii raman alaturi de mama lor in primele saptamani de viata, pana la prima vaccinare.(6-8 saptamani)

             

Utilitate :Rasa Boxer s-a dovedit eficienta pentru munca in teren, sunt caini latratori care pot mentine la distanta intrusii. 

Sunt caini apti pentru dresaj, pricep cu usurinta majoritatea comenzilor, totusi dresorul are nevoie de multa rabdare pentru a obtine rezultatele dorite.

             

Aspect si dimensiuni: Este un caine solid dar atletic, musculos si in acelasi timp uniform.Nobletea acestei rase este data de intreaga lui
conformatie.Lungimea botului de la varful trufei pana la coltul interior al ochiului reprezinta 1/3 din lungimea capului. 

Urechiile sunt purtate in cadere, unii stapani opteaza pentru cuparea acestora in scopul imbunatatirii aspectului exterior.

Coada este taiata scurt.

Parul este des si foarte scurt, culoarea poate fi galben,tigrat,rosu cerb,si combinatii cu alb.Masca trebuie sa fie intotdeauna neagra.

Masculii au intre 55-62 cm, iar femelele intre 53-59 cm. Greutatea este cuprinsa intre 25 - 30 kg