acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Bull Terrier

Stramosul rasei Bull Terrier se presupune a fi Staffordshire Bull Terrier, mai mare si mai greu, folosit in secolul al 17-lea in luptele cu taurii. Dupa mai multe incrucisari cu terrierul englez Black and Tan, cu Mulldogul si Fox Terrierul cu par scurt, s-au obtinut exemplarele de astazi.

        bull terrier

De la tipul Terrierului a imprumutat expresia capului, iar de la tipul Bulldogului forma trupului. Foarte mult apreciat spre mijlocul secolului al 19-lea; astazi insa se intalneste mai rar.

        

In zilele noastre este gladiatorul speciei canine, inflacarat, curajos, plin de forta, musculos, bine proportionat si activ, cu expresie agera, hotarata si inteligenta. Forma speciala, ca de ou, a capului (downface) este o caracteristica unica.

        

Capul este lung, puternic si adanc pe toata lungimea, dar fara sa fie grosolan. Vazut din fata, are forma ovala si este absolut „plin": pe suprafata lui nu exista cute sau adancituri. Craniul este aproape plat în zona dintre urechi. Din profil, linia superioara a capului se curbeaza lin in jos, de la crestet catre varful nasului. Trufa trebuie sa fie neagra, cu varful inclinat in jos si narile bine dezvoltate.

        

Dintii sunt sanatosi, puternici, solid si regulat implantati, cu muscatura perfect regulata si complet in foarfeca. Ochii sunt ingusti, triunghiulari, dispusi oblic, bine infundati in orbite, cu privire patrunzatoare, de culoare neagra sau brun cat mai inchis, astfel incat sa para negri.

        

Urechile sunt mici, subtiri, prinse aproape una de cealalta. Trebuie purtate absolut erecte, cu varfurile drept in sus.

Gatul este foarte musculos, lung, arcuit, subtiindu-se de la umeri catre cap, lipsit de piele flasca (salba). Umerii sunt puternici si musculosi.

        

Corpul este bine rotunjit, cu marcata arcuire a coastelor si mare adancime toracica, astfel incat sternul este mai apropiat de sol decat abdomenul. Spatele este scurt si puternic. Pornind de dupa greaban, linia superioara este dreapta, apoi formeaza o usoara arcuire in zona renala, care este lata si musculoasa. Linia inferioara, de la stern la abdomen, descrie o gratioasa curba ascendenta. Vazut din fata, frontul este lat.

Labele sunt rotunde si compacte, cu degete bine arcuit

Coada este scurta, prinsa jos si purtata orizontal. Groasa la baza, se subtiaza catre varful fin.

In actiune, cainele trebuie sa para bine legat, acoperind terenul cu pasi mari mari, regulati. Miscare libera, cu un aer sprintar, caracteristic. La trap, membrele raman paralele, fie ca sunt vazute din spate sau din fata; ele converg catre o linie mediana abia la viteza mai mare. Anterioarele au o buna extensie inspre inainte.

       

Parul este scurt, culcat pe corp, lucios si dur. Iarna, cainele poate prezenta un subpar fin. Pielea este bine intinsa pe tot corpul.

Inaltimea la greaban: 53-56 cm

Greutatea la maturitate: este situata intre 23.5-28kg

Culoarea parului: pentru alb – par de culoare alb pur, marcajele colorate de pe cap, precum si pigmentarile pielii nu se penalizeaza; pentru colorat – culoarea trebuie sa predomine asupra albului. Între exemplarele colorate, daca toate celelalte caracteristici sunt de valoare egala, se prefera câinii tigrati. Rosul, aramiul, negrul-tigrat si tricolorul sunt variante de culoare acceptate.

Stropii sau petele mici de culoare pe fond alb constiuie defecte. Prezenta albastrului sau a nuantelor de maroniu-vinetiu (culoarea ficatului) este un defect extrem de grav.

Sunt excelenti caini de paza. Ei au tenacitatea unor terrieri si un excelent simt al umorului. Sunt foarte inteligenti, fiind foarte potriviti unor stapani care au cunostinte despre comportamentul animalelor si personalitatea terrierilor. Sunt exceptionali caini de companie si foarte buni tovarasi ai copiilor.

NU trebuie antrenat pentru paza si atac!

NU trebuie sa va luati un asemnea caine decat daca aveti si timpul si conditiile materiale si capacitatea psihica si cunostintele necesare pentru a-l creste, intretine si educa in mod corect!