acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Bulldog Francez

Intodeauna vesel, cu acea mutrita care cere o imbratisare, cum sa nu te atasezi de un bulldog francez? Aceasta rasa este pe langa simpatica, si foarte haioasa.Unii bulldogi francezi parca au scapat de la circ, zici ca sunt niste clowni.

Rasa este recunoscuta de urmatoarele oficii si organizatii internationale: CKC, FCI, AKC, KCGB, CKC, ANKC, NKC, NZKC, APRI, ACR.

            

Comportament Bulldog-ul francez este foarte jucaus.Chiar daca face parte din categoria bulldogilor (caini de lupte sau caini de tauri, bull=taur) nu este un caine agresiv.Dimpotriva, este supus si ascultator.

Fata de alti caini poate fi dominant, dorind sa se impuna, dar nu sare la bataie si nici nu musca neprovocat.

Bulldog-ul francez este un caine curios, mereu interesat de ce apare nou.Nu reprezinta un pericol pentru copii mici.

            

Alimentatie Rasa are tendinta sa ia in greutate si este predispusa obezitatii.Trebuie sa aveti grija cu ce va hraniti catelul.

             

Inmultire Montele intre bulldogi francezi trebuie sa fie controlate.Nu este indicat sa imperecheati exemplare fara obtinerea unui drept de monta.

Unele femele de Bulldog francez au nevoie sa nasca prin cezariana, nu pot naste natural.Puii au inca de la nastere capul rotund si structura unui bulldog francez.

                

Aspect si dimensiuni Bulldog-ul francez este de talie mica-medie.Structura corpului este unica, cu codita scurta si urechi mereu ascutite.Nu exista Bulldog francez cu urechiile drepte, cazute in jos, ca la bulldogul englez.

Blana poate avea diverse culori, de la negru la alb, si diverse nuante de maroniu,bej.

Dimensiunile sunt cuprinse intre: inaltime 26-30 cm, greutate 10-12 kg.

             

Speranta de viata se afla undeva peste 12 ani