acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Munchkin

Aceasta rasa de pisici este minunata, poate fi un animal de companie ideal pentru cei care isi doresc o pisicuta linistita.Aspectul deosebit la rasa Munchkin sunt picioarele foarte scurte.

        

Istoric: De-a lungul timpului au fost sesizate din ce in ce mai multe cazuri de pisici care s-au nascut cu picioarele scurte, in Rusia, Germania si Marea Britanie.

A existat o populatie foarte mare de astfel de pisici in secolul XX, dar dupa al doilea razboi mondial aceste pisici au disparut.

Rasa a fost redescoperita de catre Ellen Kasten, in New York.Insa cea mai importanta redescoperire a rasei a avut loc in 1983, de catre Sandra Hochenedal.

Abia in 1991 rasa Munchkin a aparut pentru prima data intr-o expozitie.

        

Personalitate: Aceste pisici sunt iubitoare, se ataseaza foarte mult de toti membrii familiei.Din instinct isi fac nevoile la litiera, sau intr-un loc special amenajat pentru asta.Se inteleg foarte bine cu cainii si cu celelalte pisici.Munchkin este un pradator innascut si foarte bun vanator, rozatoarele si pasarile mici se afla in pericol in prezenta sa.Daca va doriti o pisica jucausa, plina de viata si inteligenta, alege-ti un Munchkin.Aceasta pisica este o companie buna pentru persoanele in varsta.

        

Alimentatie: Trebuie sa fiti grijuliu cu mancarea pe care o dati pisicii.Ea are nevoie de o dieta bogata in proteine.In general pisicile prefera mancarea industriala, boabe uscate sau conserve, asta nu exclude sa ii preparati uneori si ei mancare acasa.Hrana poate sa contina legume si carne de peste,pui si vita.

       

Inmultire: Pentru a obtine pisoi sanatosi evitati consagvinarile.Pisoiasii pot fi despartiti de mama lor doar dupa ce au implinit cel putin 6 saptamani.Puii au inca de la nastere picioarele foarte scurte, acest aspect devine mai vizibil dupa ce implinesc 3-4 saptamani.

       

Aspect si dimensiuni: La prima vedere rasa Munchkin arata ca o pisica obisnuita, are blana scurta, de orice culoare, si coada lunga.Urechiile sunt mari, drepte.Corpul este alungit.Craniul pare foarte mare in raport cu corpul.

Aceasta rasa este de talie mica, doar in cazuri rare depaseste 3 kg la maturitate.

       

Speranta de viata: Daca este ingrijita, o pisica Munchkin poate traii peste 10 ani.