acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Savannah

Savannah este cea mai mare rasa de pisici, creeata in scopul de a obtine o pisica care sa imbine aspectul unei feline salbatice cu caracterul docil a pisicii domestice.

Poate aceasta rasa a fost creeata pentru ca cei care iubesc leoparzii, ca sa poata avea unul in propia casa, dar mai usor de intretinut.

        

Istoric: Rasa a aparut in 1980, iar dezvoltarea ei a continuat in 1990.Totusi este o rasa foarte rara si nu se gaseste usor, exista doar cateva sute de exemplare in viata.

       

Personalitate: Pisicile din rasa Savannah sunt foarte iubitoare, prefera sa stea in compania oamenilor si profita la maxim de fiecare alintare pe care o primesc.Sunt blande, un copil le poate manevra cu usurinta.Au reactii rapide, dar nu sunt agresive deloc.

        

Alimentatie: Pisica Savannah prefera sa primeasca carne.II puteti oferii pasare, peste sau vita.Daca va fi hranita cu mancare industriala, este nevoie de un produs de calitate.Hrana uscata (boabe) se deterioreaza mai greu daca este pastrata la temperatura camerei.Pisica Savannah trebuie sa aiva in orice moment la dispozitie apa proaspata si curata.

        

Inmultire: Se nasc intre 2 si 5 pui la o fatare.Masculii ajung la maturitate dupa ce implinesc 1 an, iar femelele sunt apte pentru monta doar dupa ce au cel putin 1 an si jumatate implinit.

Femela are 2 perioade de calduri pe an.

          

Aspect si dimensiuni: Savannah are un aspect exotic, culoare de leopard sau ghepard, urechiile sunt uriase, picioarele foarte lungi.Corpul este atletic, subtire, elegant.Un adult are 50-60 cm si o greutate de peste 13 kg.

       

Speranta de viata: traiesc intre 12 si 15 ani.