acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Furnicarul mare

Furnicarul mare (Myrmecophaga tridactyla) face parte din ordinul Edentata și este cea mai mare specie de furnicar. Este rãspândit în America Centrala și în America de Sud. Din pãcate și aceastã specie se aflã pe cale de dispariție.

             


Comportament: 
Dacã este atacat și îi este imposibil sã scape, furnicarul  se aparã folosind ghearele din fațã, care au o lungime de 10 cm și ridicandu-se amenințãtor pe picioarele din spate.
Furnicarii își petrec viața în singurãtate, dar uneori pot forma perechi, destul de rar însã. Este un înotãtor excelent, pãtrunde deseori în apã.
Teritoriul unui furnicar are dimensiuni cuprinse între 10 și 20 km pãtrați.

             

Înmulțire
: Furnicarii ajung la maturitate la vârsta de 3 ani iar gestația dureazã 190 de zile, femela având un singur pui la o fãtare. La naștere puiul cântarește puțin peste 1 kg și este înțãrcat dupa ce împlinește 6 sãptãmâni. Timp de 1 an, mama lui îl poartã pe spatele ei, și astfel se deplaseazã împreunã.

            

Alimentație: Limba sa vermiformã este o uneltã eficientã la vânãtoarea de insecte. Furnicarul se hrãnește cu furnici, termite și alte insecte.

             

Aspect și dimensiuni: Coada furnicarului masoarã jumãtate din lungimea totala a corpului. Blana este deasã și zbârlitã, de culoare gri-cenușie spre negru, peste umeri trece o dungã neagrã. Capul este alungit, botul foarte lung și subțire iar urechiile sunt foarte mici. Labele sunt scurte și groase, furnicarul deplasându-se foarte domol.

             

Speranța de viațã: peste 10 ani.