acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Furnicarul mare

Furnicarul mare (Myrmecophaga tridactyla) face parte din ordinul Edentata si este cea mai mare specie de furnicar.Este raspandit in America Centrala si in America de Sud.Aceasta specie se afla pe cale de disparitie.

             


Comportament: 
Daca este atacat si ii este imposibil sa scape, furnicarul  se apara folosind ghearele din fata, care au o lungime de 10 cm si ridicandu-se pe picioarele din spate.
Furnicarii isi petrec viata in singuratate, iar uneori pot forma perechi.
Este un innotator excelent, patrunde deseori in apa.
Teritoriul unui furnicar are dimensiuni cuprinse intre 10 si 20 km patrati.

             

Inmultire
: Furnicarii ajung la maturitate la varsta de 3 ani.Gestatia dureaza 190 de zile.Femela are un singur pui la o fatare.La nastere, puiul cantareste putin peste 1 kg.Este intarcat dupa ce implineste 6 saptamani.Timp de 1 an, mama lui il poarta pe spatele ei, si astfel se deplaseaza impreuna.

            

Alimentatie: Limba sa vermiforma este o unelta eficienta la vanatoarea de insecte.Furnicarul se hraneste cu furnici, termite si alte insecte.

             

Aspect si dimensiuni: Coada furnicarului masoara jumatate din lungimea totala a corpului.Blana este deasa si zbarlita, de culoare gri-cenusie spre negru, peste umeri trece o dunga neagra.Capul este alungit, botul foarte lung si subtire.
Urechiile sunt foarte mici.Labele sunt groase,furnicarul se deplaseaza domol.

             

Speranta de viata: peste 10 ani