acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Testoasa Broasca

Țestoasa broascã, cu denumirea în latinã "Myobatrachus gouldii" este un amfibian, o broascã de origine australianã, și singura specie a genului Myobatrachus.

             testoasa broasca

Înmulțire: Masculul și femela se îngroapã în nisip pentru a depune ouale. Femela are între 15 si 20 de ouã la o depunere. În Australia, este broasca care depune cele mai mari ouã (6 mm).

        

Alimentație:
 Hrana principala este alcatuitã din termite.

       

Aspect:
 Aceasta broascã are un cap foarte mic, o limbã scurtã și corp rotund. Spatele, mai închis la culoare, ne duce cu gândul la carapacea unei țestoase. Țestoasa broascã trãiește într-o zonã semi-arida și prezintã remarcabile adaptãri pentru aceastã regiune. Țestoasa broascã trãiește sub bustenii, în soluri nisipoase. Are membrele scurte pentru a sãpa în nisip.