acasa ajutor contact

Anunturi animale

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Ce animale de companie sunt recomandate copiilor

animale recomandate copiilor

La un moment dat, fiecare copil isi doreste sa aiba un animalut cu care sa se joace. Animalele pot fi sunt pireteni extraordinari, alaturi de care copii cate ceva despre grija, iubire si responsabilitate.

In calitate de parinti va trebui sa analizati ce calitati si ce responsabilitati isi poate asuma copilul si apoi decideti care va fi primul animal de companie pe care i-l daruiti. Pentru a putea sa luati cea mai buna decizie am realizat o mica lista cu cele mai potrivite animale de companie pentru copii din punctul nostru de vedere.

Pestii in acvariu

Unu peste nu este chiar un animal dar este o vietate foarte putin pretentioasa si ieftin. Specia de peste guppy este poate acel peste cu care ar trebui sa incepeti. Aceti pesti sunt frumosi, nu costa mult si sunt usor de ingrijit. Aceasta specie de pesti se inmulteste usor si destul de rapid, asa ca va fi foarte interesant pentru copilul dumneavoastra sa vada ca acvariul sau au mai aparut niste pestisori mici.

Perusii

Poate copilul dumneavoastra isi doreste o pasare drept animal de companie, prima optiune sunt perusii. In calitate de parinti puteti sa stiti ca perusii sunt companioni foarte buni, sociabili, si, daca aveti rabdare si faceti eforturi, ii puteti invata si cateva cuvinte. Un dezavataj ar fi faptul ca necesita putin mai multa ingrijire, au nevoie sa le mentineti colivia foarte curata tot timpul, pentru ca altfel se pot imbolnavi, si daca copilul nu are o varsta suficient de mare tu ca parinte ar trebui sa te ocupi de asta.

Rozatoarele - sobolani , hamsteri, porcusori de guineea

Majoritatea oamenilor sunt destul de tematori si reticienti cand vad un rozator, mai ales cand este vorba de sobolani, insa sobolanii domestici pot fi niste animale de companie foarte bune. Pe langa faptul ca sunt foarte inteligenti, sunt prietenosi, usor de ingrijit, iar copiii ii pot lua din cusca si se pot juca cu ei. Hamsterii sunt ceva mai iubiti, ceea ce recomandam. Trebuie doar sa fiti atenti sa nu pierdeti animalul prin casa, acesta se poate ascunde pe dupa mobilier si este foarte probabil sa va roada canapeaua sau alte piese de mobilier.

Pisicile

Pisicile sunt adorate de copii dar fac parte din categoria animalelor ce necesita ceva mai multa ingrijire. Chiar daca uneori pisicile par solitare si egoiste, au suficiente momente cand socializeaza si manifesta afectiune, se pot juca cu copilul, face diferite giumbuslucuri.  Cand sunt pui, sunt foarte jucause, iar pentru copilul tau va fi o mare bucurie, nici parintii nu se pot stapani sa se joace cu pisicile.

Cainii

Un cainele poate fi cel mai bun prieten al copilului dumneavoastra, dar ingrijirea unui caine, amia ales daca locuiti la bloc necesita o responsabilitate mai mare, si trebuie sa fiti siguri ca parinti, ca copilul vostru este pregatit sa-si asume o asa responsabilitate, acestia trebuie scosi la plimbare, hraniti, spalati si disciplinati.

Cateva dintre rasele de caini care se comporta cel mai bine in preajma copiilor ar fi : Boxerul mastiff, Boston Terierrii, Bichon Frise, Canisii, Labrador, Golden Retriever, Husky sau Bulldogii.

Consulta-te si cu alti parinti sa vezi ce animale de companie au ales pentru copii lor.