acasa ajutor contact

Anunturi animale

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Lenevia, sindrom pisicesc?

 

Daca in primul an de viata pisicile par a avea energia unei rachete cosmice, propietarii de pisici stiu ca lucrurile se vor schimba drastic, ca vor venii vremuri in care pisicile vor face orice pentru a nu depune niciun efort fizic.

            rase de pisici

Oare este ceva rau in acest lucru? Pai, in principiu nu.Economisirea energiei este cruciala pentru supravietuirea animalelor.Sa luam un exemplu apropiat de pisici, rudele lor din savana, mai exact leii.Aceste impunatoare feline nu sunt nicidecum cele mai active animale.Un leu petrece aproximativ 22 de ore pe zi dormind! Si pisica ta face lafel? Nu e nimic de speriat, lenea este instinctul pisicesc puternic inradacinat in ADN-ul felinelor.

Totusi, facand o comparatie mai amanuntita leu-pisica la capitolul lene nu putem pierde din vedere un detaliu, leul se hraneste odata la 3-4 zile, dar pisica ta mananca de 3 ori pe zi! Ce poate insemna asta? Ca exista un risc foarte mare ca pisica sa devina obeza.

           articole pisici

Nu va simtiti dezamagit daca aveti o pisica lenesa,  toti propietarii de pisici au una lafel! Incercati sa vedeti partea plina a paharului.Nu este amuzant sa vezi pisica cum face tot posibilul sa se intinda pe intreaga suprafata a patului, sau cum adopta cele mai haioase pozitii de dormit? 

Lenea la pisici este un motiv de bucurie, nu de ingrijorare.