acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Hackney

Hackney este una din cele mai mari rase de ponei.Nobilimea rasei si modul de galop spectacular a integrat poneiul Hackney in atentia crescatorilor, si rasa a supravietuit chiar si dupa aparitia trenului, cand caii de trasura au inceput sa isi piarda importanta.

                

Istoric: Rasa a fost creata in Marea Britanie in secolul  XVIII, folosit precum cal de trasura.In Anglia, primul ponei din aceasta rasa s-a nascut in anul 1760.

 

Personalitate: Hackney este un ponei cu un temperament puternic, hotarat, dar o rasa foarte nobila.Este folosit si in prezent pentru trasura, in competitii sport si pentru divertisment, dar se descurca foarte bine si la calarie si dresaj.

         

Alimentatie: Rasa Hackney nu este deloc pretentioasa.Poate primii ovaz, orz, tarate de grau, lucerna si sfecla deshidratata.O alimentatie bogata ii da calului vitalitate si frumusete.

 

Inmultire: Caii ajung la maturitate intre 15 si 20 de luni.Gestatia dureaza in medie 340 de zile.Femela are un singur manz la o fatare.

            

Aspect si dimensiuni: Calul Hackney are un corp bine proportionat.Capul este convex (curbat spre exterior).Culoarea parului variaza de la maro deschis, maro intunecat, negru si galben.Inaltimea in greaban nu depaseste 140 cm.

 

Speranta de viata: Poneii Hackney sunt foarte rezistenti, in conditii de viata adecvate pot traii peste 24 de ani