acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Snowshoe

Rasa Snowshoe este produsul incrucisarii intre Siameza si American Shorthair. Pisicile din aceasta rasa au "pantofi" albi de zapada pe labute (extremitatea labelor alba) de aici vine si denumirea rasei (snow = zapada, shoe = pantof)

          

Istoric: Primele pisici din rasa Snowshoe au aparut in orasul Philadelphia in 1960, cand una din siamezele crescatoarei Dorothy Hinds-Daugherty a nascut trei pui cu un model de culori aparte.Numarul crescatorilor de Snowshoe a inceput sa creasca dupa anul 1989. In prezent, popularitatea rasei Snowshoe este in crestere atat in America cat si in restul lumii

           .


Personalitate: Pisicile Snowshoe au un temperament activ, sunt tot timpul dispuse sa alerge,sa se rostogoleasca si sa se joace.Rasa Snowshoe este extrem de inteligenta, poate invata diverse trucuri.Este o pisica excelenta pentru apartament, fiind foarte curata si linistita.Se simt foarte bine atat in compania oamenilor cat si in compania celorlalte pisici.Sunt parteneri ideali pentru copii, foarte iubitoare.Cu privire la musafirii pe care pisica nu ii cunoaste, aceasta nu are incredere si evita contactul cu ei.

           


Alimentatie:
Rasa Snowshoe este pretentioasa.In general prefera alimentele care contin carne de peste sau vita.Mancarea pregatita special pentru ea este mai buna.Evitati carnea cruda.

           

Inmultire: Un crescator responsabil va selectiona intotdeauna cu mare atentie exemplarele pe care le foloseste pentru inmultire.Pisicile Snowshoe se inmultesc usor, o femela are normal 2 fatari pe an la care se nasc de la 1 pana la 6 pui.

              

Aspect si dimensiuni: Snowshoe este o pisica de statura medie, care combina robustetea pisicilor din rasa American Shorthair cu eleganta fragila a Siamezelor.Urechiile sale sunt de marime medie, perfect pozitionate pe craniu, pisica are un auz excelent.
Ochii sunt ovali, este acceptata orice nuanta de albastru.Greutatea unei pisici adulte variaza de la 3 pana la 5 kg.Labutele din fata au 5 degete, iar cele din spate au doar 4.Blana prezinta zone albe pe picioare si un tipar in forma literei V intors, din centrul fruntii catre bot.

Speranta de viata: Pisicile Snowshoe nu au probleme de sanatate specifice rasei si pot traii pana la 15 ani, chiar daca speranta lor medie de viata este mai mica, cuprinsa intre 10 si 12 ani.