Anunturi animale

Pomeranian

Pomeranianul este o rasã de câini de talie micã, cu blana lungã de culoare de obicei roșcatã. Acești micuți au fost apreciați din timpuri foarte vechi ca animal de companie energic și jucãuș, parteneri de nãdejde cu aspect simpatic.

Câinele Pomeranian se aseamãnã mai degrabã cu o vulpe, decât cu celelalte rase canine. Strãmoșii rasei Pomeranian erau câini de sanie nordici proveniți din Islanda și Laponia.

       

Istoric: Cãțeii Pomeranian din zilele noastre sunt foarte diferiți fațã de strãmoșii lor. Primii câini nordici care au ajuns în Anglia și au dus la formarea acestei rase, aveau peste 10 kg și un aspect fizic diferit, respectiv o talie mai mare. În urma eforturilor celor mai mulți crescãtori prin selecție artificialã s-a ajuns la aceasta rasã idealã ca animal de companie. Scopul crescãtorilor era obținerea unui cãțel foarte mic, care sã poatã locui în interiorul casei, frumos și simpatic, care sã fie pe placul iubitorilor de câini.

Pânã la sfârșitul anilor 1880, rasa nu era atât de bine cunoscutã, dar ca și în cazul altor rase, Regina Victoria a Angliei și-a manifestat interesul fațã de acest câine, popularitatea acestuia crescând impresionant.

Documente oficiale atestã faptul cã dupa scufundarea Titanicului, în dimineața de 15 aprilie 1912, au fost salvați doar 3 câini, iar 2 dintre ei aparțineau rasei Pomeranian.

Rasa a fost inregistratã în Germania, mai este cunoscuta și sub denumirea de Spitz German sau Spitz Volpino.

        

Comportament: Cãțelusii Pomeranian sunt mândri, interesați sã capteze toatã atenția. Fãrã o educație adecvatãș cãțeii Pomeranian pot deveni foarte isterici sau chiar agresivi. În general nu sunt încrezãtori în persoane strãine și vor lãtra imediat dacã simt cã ceva nu este in regulã.

Aceastã rasã se recomandã familiilor cu copii mici, cãțeii fiind extrem de activi și vor crea întotdeauna o atmosferã plãcutã, personalitatea lor potrivindu-se copiilor de orice vârstã.

        

Alimentație: Pomeranienii au nevoie de o alimentatie sãnãtoasã, de bunã calitate. Evitați grãsimile și alimentele care conțin zahãr.

Hrana câinelui trebuie sã conținã o proportie mare de proteinã din carne, fie uscatã, fie umadã. Este de evitat hrana care conține proporție mare de cereale. Douã mese pe zi, în porții mici, adecvate greutãții sale sunt suficiente pentru un stil de viațã sãnãtos.

        

Înmulțire: Atãt femela cât și masculul sunt apți pentru montã dupã ce împlinesc minim 2 ani. Se recomandã aducerea femelei pe teritoriul masculului ți niciodatã invers.

Gestația dureazã între 59-62 de zil, femela aducând pe lume un numar de 3-5 cãțeluși.

Puii pot fi despãrțiți de mama lor dupã ce împlinesc vârsta de 6 sãptãmâni minim.

        

Aspect fizic și dimensiuni: Rasa Pomeranian are aspect de vulpe, cu blana pufoasã și deasã. Culoarea pãrului este in general roșcatã,  urechile sunt ascuțite, iar coada este purtatã "covrig" pe spate.

Înalțimea nu depãșeste 30 cm în greaban si au o greutate de aproximativ 3 kg.

        

Speranța de viațã: câinii Pomeranian pot trai foarte mult, uneori depãșesc vârsta de 15 ani.

 

Anunțuri promovate

Akita Inu Japonez pedigree tip A Akita Inu Japonez pedigree tip A

Vand 1 femela rasă pură akita inu japonez, născută pe data de 26.11.2023, cu carnet de sănătate, vaccinată si deparazitată conform vârstei, din părinți cu pedigree. Tel 0752266800

1200 RON

Motan British ,monta Motan British ,monta

Dețin un motan rasa British, vaccinat , caut partenera ,mai multe detalii la telefon

100 RON

Vând fetita Jagd Terrier Vând fetita Jagd Terrier

Vand fetita Jagd Terrier foarte iubitoare, jucausa si energica, venita pe lume pe 27 Februarie. Aceasta vine impreuna cu carnetul de sanatate si cu vaccinuri.

110 EURO

Bulldog Francez exemplare deosebite Bulldog Francez exemplare deosebite

Sunteti in cautare de un Frenchie dar nu ati gasit catelusul mult dorit? La noi puteti gasi puiuti de bulldog francez , adorabili, iubareti, frumosi, sanatosi. Puiutii au 11 saptamani, vor veni cu carnet de sanatate, microchip, vaccinuri conform varstei. Puiutii sunt crescuti in casa, socializati cu alti caini si cu membrii familiei, atat adulti cat si copii. Cea mai minunata perioada a vietii voastre e pe cale sa inceapa! La noi va asteapta puiutul de Frenchie mult visat!

1500 RON

Vând vaca Baltata Românească gestata în 7 luni Vând vaca Baltata Românească gestata în 7 luni

Vaca are 9 ani și da 18 l de lapte. Prețul este negociabil.

5200 RON

Catelusi Labrador Retriewer Catelusi Labrador Retriewer

Vand catei Labrador Retriever proveniți din părinți cu pedigree foarte frumoși și jucăuși vaccinați și deparazitați conform vârstei născuți la data de 13.03.2024

1200 RON

 Cățeluși Chow Chow de vânzare Cățeluși Chow Chow de vânzare

Blănoșii mei mici și superbi, rasa Chow Chow, în vârstă de 2 luni, deparazitați și vaccinați, pregătiți pentru a face parte dintr-o nouă familie iubitoare! Preț - 2500 lei, negociabil

2500 RON

Lebede negre si rate exotice de vanzare Lebede negre si rate exotice de vanzare

De vanzare , lebede negre 1 pereche + 1 mascul , 1 pereche rate mandarine , 2 rate mandarine albe femele , 1 pereche rate caroline , 1 mascul de rata carolina argintiu , 2 masculi de rata micul atlantic , 1 pereche de rate fluieratoare de chile , 1 pereche de rate verzicolor , 1 pereche de fluiratare orange , 2 perechi de rate salbatice si .

600 EURO

Obține vizibilitate mai mare Folosește promovarea VIP să ai anunțul promovat pe prima pagină

Vezi mai multe detalii