acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Pomeranian

Pomeranian este o rasa de caini de talie mica, cu blana lunga de culoare de obicei roscata.Acesti micuti au fost apreciati din timpuri foarte vechi ca animal de companie energic si jucaus, parteneri de nadejde cu aspect simpatic.

Cainele Pomeranian se aseamana mai degraba cu o vulpe, decat cu celelalte rase.Stramosii rasei Pomeranian erau caini de sanie nordici proveiti din Islanda si Laponia.

       

Istoric: Cateii Pomeranian din zilele noastre sunt foarte diferiti fata de stramosii lor.Primii caini nordici care au ajuns in Anglia si au dus la formarea acestei rase, aveau peste 10 kg si un aspect fizic diferit.In urma eforturilor celor mai multi crescatori prin selectie artificiala s-a ajuns la aceasta rasa ideala ca animal de companie.Scopul crescatorilor era obtinerea unui catel foarte mic, care sa poata locuii in interiorul caselor, si simpatic, care sa fie pe placul iubitorilor de caini.

Pana la sfarsitul anilor 1880, rasa nu era atat de bine cunoscuta, dar, ca si in cazul altor rase, Regina Victoria si-a manifestat interesul fata de acest caine, iar popularitatea sa a crescut impresionant

Documente oficiale atesta faptul ca dupa scufundarea Titanic-ului, in dimineata de 15 aprilie 1912, au fost salvati doar 3 caini, iar 2 dintre ei apartineau rasei Pomeranian.

Rasa a fost inregistrata in Germania, mai este cunoscuta si sub denumirea de Spitz German sau Spitz Volpino.

        

Comportament: Catelusii Pomeranian sunt mandrii, interesati sa capteze atentia.Fara o educatie adecvata cateii Pomeranian pot devenii chiar si isterici sau agresivi.In general nu sunt increzatori in persoane straine si latra daca simt ca ceva nu este in regula.

Aceasta rasa se recomanda familiilor cu copii mici, cateii fiind extrem de activi, creeaza intotdeauna o atmosfera placuta si personalitatea lor se potriveste copiilor de orice varsta.

        

Alimentatie: Pomeranienii au nevoie de o alimentatie sanatoasa.Evitati grasimile si alimentele care contin zahar.

Hrana cainelui trebuie sa contina o proportie mare de carne.Puteti procura mancarea cainelui de la orice magazin de animale din zona.

        

Inmultire: Atat femela cat si masculul sunt apti pentru monta dupa ce implinesc minim 2 ani.Se recomanda aducerea femelei pe teritoriul masculului si niciodata invers.

Gestatia dureaza intre 59-62 de zile.Femela aduce pe lume un numar de 3-5 catelusi.

Puii pot fi despartiti de mama lor dupa ce implinesc varsta de 6 saptamani cel putin.

        

Aspect fizic si dimensiuni: Rasa Pomeranian are aspect de vulpe.Blana este pufoasa si deasa.Culoarea parului este in general roscata.Urechiile sunt ascutite.Coada este purtata "covrig" pe spate.

Inaltimea nu depaseste 30 cm in greaban si au o greutate de aproximativ 3 kg.

        

Speranta de viata: cainii Pomeranian pot traii foarte mult, uneori depasesc varsta de 15 ani