acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Angora turceasca

Angora turceasca (Ankara kedisi) este o rasa de pisici domestice de talie medie, pufoasa si alba.

Angora a fost prima rasa de pisici cu blana lunga introduse in Europa in secolul XVI.

        angora turceasca

Istoric: Rasa isi are originea in Ankara, in centrul Turciei.Angora turceasca este simbolul puritatii.Pentru locuitorii din zona din care provine, angora turceasca este considerata comoara nationala.Primul crescator european de Angora turceasca a fost francezul Nicholas Claude Fabri.In SUA sunt acceptate mai multe varietati de angora.

        

Personalitate: Pisicile din aceasta rasa sunt calme,blande,linistite, caracterizate de un temperament pasiv.Este o rasa ideala pentru cei care locuiesc la bloc, nu au nevoie de foarte mult spatiu.Pisoii din aceasta rasa trebuie socializati timpuriu, in caz contrar vor devenii prea timizi sau prea irascibili.Se acomodeaza cu copii mici, si fac un parteneriat de joaca deosebit.

         

Alimentatie: La aceasta rasa rareori au fost sesizate cazuri de obezitate, pisicile sunt suple si foarte cumpatate.Pentru a avea o pisica sanatoasa trebuie sa o hraniti cu mancare de calitate.Consultati medicul veterinar in privinta marcii cele mai apropiate.Pisica poate fi hranita de 2 sau 3 ori pe zi.

         

Inmultire: Femela intra in calduri de 2 sau de 3 ori pe an, in aceaste perioade este mai agitata.Dupa o gestatie de aproximativ 2 luni se nasc in medie 3-4 pisoi albi.La nastere au o pata neagra pe cap.Pisoii pot fi vanduti dupa varsta de 6-8 saptamani.

        

Aspect si dimensiuni: Angora turceasca este de talie medie, 4-5 kg.Ochii mari pot fi albastri,galbeni sau ambele culori.Urechiile mari sunt ascutite.Corpul este lung, craniul ascutit, coada pufoasa.Blana este mare si deasa.

        

Speranta de viata: 12 ani