acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Bobtail Japonez

Bobtail Japonez este o rasa de pisici de talie medie cu parul scurt, posesoare a unei caracteristici deosebite: coada scurta asemanatoare cu cea a unui iepure.

Istoric: Rasa este originara de pe continentul Asiatic unde erau crescute pentru protejarea orezului impotriva sobolanilor.Vechimea rasei nu este cunoscuta intocmai, se considera ca rasa ar fi aparut in urma cu 1.000 de ani in Japonia.

          bobteil pisoi

Rasa Bobtail Japonez a fost mentionata in cartea "Japonia" scrisa de Engelbert Keempfera publicata la Londra in 1701.

In 1968 primele pisici din rasa Bobtail Japonez au fost aduse in America si in 1976 rasa a fost recunoscuta de CFA.

          

Personalitate: Este o rasa apta pentru viata la curte.Instinctul vanatoresc s-a pastrat intact de-a lungul timpului, aceste pisici s-au dovedit eficiente pentru eliminarea rozatoarelor.Sunt pisici pline de viata,adora sa faca miscare,mai ales cele tinere.Se invata usor cu prezenta cainilor, dar sunt mai greu de imprietenit cu pasarile de colivie si hamsterii. 

Sunt inteligente si sociabile, de obicei tolereaza musafirii si copii mici.Aceasta rasa nu este foarte galagioasa, dar i se va auzii mieunatul daca nu ii sunt indeplinite toate poftele.

         

Inmultire: La o fatare se nasc de obicei 3 sau 4 pisoi.Bobtail Japonez se afla printre rasele cele mai usor de inmultit.Puii dovedesc inca din primele saptamani de viata un nivel foarte ridicat de energie. 

Inmunizarea impotriva bolilor si a parazitilor este obligatorie in prima faza a copilariei.

Pisoii pot fi intarcati dupa varsta de 5 sau 6 saptamani.

          

 

Intretinere: Rasa este foarte usor de intretinut.Igiena cuprinde curatarea urechiilor si taierea unghiilor (in cazul in care pisica locuieste permanent intr-o incapere inchisa si nu are acces in gradina).Parul sau nu necesita o intretinere complicata, nu este necesara pieptanarea, iar baia se face anual sau odata la 3 luni. 

Mediul de viata ideal este un apartament, unde pisica este ferita de pericole, dar nu este exclus traiul la curte.

          

 

Aspect si dimensiuni: Bobtail Japonez detine un corp atletic, nici prea slaba nici prea grasa.Urechiile sunt mari, ascutite, intotdeauna ridicate.Culoarea parului este de obicei o combinatie intre nuante: negru pe alb, roscat, gri, tigrat... 

Coada rasucita se aseamana cu cea a unui iepure.

Greutate medie: 3 kg.Inaltime medie: 27 cm