acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Hutia konga

Hutia konga este o rozatoare de talie medie din familia Capromyidae.Exista 4 subspecii:

  • Pilorides relictus

  • Pilorides doceleguas

  • Pilorides gundlachianus

  • Pilorides ciprianoi

             
Comportament:Are un regim de viata arboricol, diurn si omnivor.
Hutia konga are trasaturi in comun cu nutria, unii oameni de stiinta cred ca se inrudesc.Aceasi coada lunga acoperita de par aspru si des ce caracterizeaza
nutria, o are si Hutia Konga.Traiesc in perechi, formeaza grupuri mici dar in unele ocazii sunt solitari.

             

Alimentatie:Hutia konga are o alimentatie foarte variata, se hraneste cu frunze, fructe, scoarta de copac dar si cu insecte,reptile si animale mici.Stomacul este impartit in 3 camere si este cel mai complex dintre toate rozatoarele.

              

Inmultire:Toate exemplarele de Hutia konga ajung la maturitate la varsta de 10 luni.Gestatia dureaza 4 luni.Femela naste de 2 ori pe an.
La nastere, puii sunt complet dependenti de mama lor.Se nasc inofensivi, orbi, fara blana, si sunt hraniti doar cu lapte.Un cuib contine 2-3 pui.Puii raman
langa mama lor pana la 4-5 luni.

              

Aspect si dimensiuni:Acest animal are un corp greu, membre puternice cu gheare ascutite, ochi rotunzi si urechi mici, botul alungit, blana aspra.Botul sfarseste in mustati lungi.
Lungimea corpului poate ajunge la 70 cm (de obicei 30-60) si greutatea la 9 kg (in medie 3-7).Parul poate fi de culoare castanie, cenusie, negru, roscat.

              

Speranta de viata:8-10 ani.