acasa ajutor contact

Anunturi animale

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Articole animale

Tumorile benigne la pisici

Atunci cand la o pisica apare o tumora stapanul devine foarte ingrijorat. Asta pentru ca de foarte multe ori tumorile la pisici indica existenta cancerului. Cel mai des cancer intalnit la pisici este cancerul ganglionar, in timp ce a doua forma de cancer intalnita la pisici este cancerul de piele. Este posibil insa ca unele tumori sa nu fie canceroase.

Babesioza, un pericol real!

S-a vorbit in ultimul timp de o explozie a cresterii cazurilor de infectare cu paraziti sporozoari intracelulari nepigmentati. Puteti sa ne dati mai multe detalii, si cum s-ar numi aceasta boala?

Ce este gripa canina

Care sunt simptomele gripei canine? Simptomele gripei canine sunt tusea, secretiile nazale si febra. La un mic procent din totalul cainilor care se imbolnavesc de gripa boala poate evolua foarte grav.

Cat timp traiesc pasarile de companie?

Orice persoana care doreste sa-si ia o pasare de companie, sau care are deja una vrea sa stie cam cat timp traieste in medie aceasta. Durata de viata a pasarilor de companie este mai mare  decat durata de viata a animalelor mici, in special a rozatoarelor. Pasarile traiesc intre 15 si 80 de ani, in functie de specie.

Gestatia la Pisica

Pisica isi poarta puii intre 60 - 65 de zile. In aceasta perioada pisica necesita o alimentatie mai bogata in proteine. Spre sfarsitul perioadei de gestatie este bine ca pisica sa sa manance in cantitati mici, deoarece stomacul se comprima datorita masei fetusului.

Scaunul cu sânge, la pui ! caine,pisica

Scaunul cu sange :poate fi determinat de schimbarea dietei alimentare, ingestia unor lucruri necomestibile sau oase, paraziti intestinali cum ar fi viermii-carlig sau coccidia, agenti infectiosi ca virusii parvo sau corona, sau diverse alte cauze mai putin obisnuite.

Rinotraheita Infectioasa Felina

Pisicuta mea prezinta sindroame febrile, secretii nazale, hipersalivatie...... Care ar fii cauza? Este o boala virala?

Rinotraheita Infectioasa Felina este o boala virala caracterizata prin sindrom febril, debut rapid al evacuarii secretiilor oculonazale purulente, stomatita necrotica si ulcerativa. Boala este deasemenea cunoscuta si ca Influenta Felina si Coriza Felina.

 

Intoxicatia cu monoxid de carbon la caini

Cum se manifesta intoxicatia cu monoxid de carbon? Este o boala specifica cainilor?

Monoxidul de carbon este un gaz inodor, incolor si neiritativ, care atunci cand este absorbit in circulatia sangvina formeaza un compus care determina hipoxie (reducerea furnizarii de oxigen) inimii si a sistemului nervos central (creier). Unele animalute de companie sunt predispuse intoxicatiei datorita unei boli preexistente a inimii sau a pulmonilor. Cainii sunt mult mai susceptibili.

 

Ce animale de companie sunt recomandate copiilor

Animale recomandate copiilor

La un moment dat, fiecare copil își dorește sã aibã un animaluț cu care sã se joace. Animalele pot fi prieteni extraordinari, alãturi de care, copii pot invãța câte ceva despre grijã, iubire și responsabilitate.

Pisici și câini faimoși

Pisici și câini faimoși 

De-a lungul timpului câinii și pisicile au fost întotdeauna alãturi de oameni iar unii dintre ei ne-au uimit în mod deosebit. Vã prezentãm unii dintre cei mai cunoscuti câini și cele mai faimoase pisici: