Anunturi animale

Rottweiler

Utilitar, elegant, inteligent, puternic...ar fi atâtea de spus despre aceasta rasã încât este chiar foarte greu de descris într-o singurã paginã.

Rottweiler îmbinã calitãțile tuturor raselor, totul este perfect la el: temperamentul, talia, aspectul…Însa nu vã grãbiți sã achiziționați aceastã rasã dacã va aflați la primul caine, este bine de știut cã rottweilerii sunt câini foarte dominanți și nu sunt alegerea perfectã pentru persoanele care trateazã câinele ca pe o jucarie.

Deținerea unui rottweiler implicã multã responsabilitate din partea stãpânului, inclusiv legislativ, trebuie sa fiți bine informat referitor la legile cu privire la deținerea unei rase care face parte din categoria câinilor periculoși, referitor la regiunea în care locuiți.

            

Scurt istoric: Zona geograficã unde se aflã originea rasei rottweiler este Peninsula Apennina, ocupata în prezent de statele Italia, San Marino și Vatican. 

Au aparut pentru prima data în Roma, folosiți pentru pãzirea turmelor, ceea ce inseamnã cã inițial rottweiler a fost un câine ciobãnesc.

În piețele vremii, stãpânii pãstrau pungile cu bani legate de zgarda câinilor, preferabil din rasa rottweiler, astfel era mai puțin probabil sã fie jefuiți, deoarece aspectul acestui câine masiv intimida tâlharii.

           

Sunt câini foarte puternici, pentru asta au mai fost folosiți pentru transportul în cãrucioare a bagajelor mai grele a stãpânilor sãi.

Rottweiler a fost ales de cãtre romani pentru a devenii luptatori: erau folosiți pentru lupte în arene împotriva altor câini sau chiar oameni (pentru divertisment) și mai erau folositi precum gladiatori în rãzboaie. Romanii își apãrau câinii la razboi de câinii adversarilor, folosind o zgardã acoperitã de țepi din metal.

          

Rottweiler-ul s-a rãspîndit în toatã Europa, și mai târziu pe celelalte continente, unde fiind foarte apreciat de crescãtori, a fost înmulțit masiv, ajungându-se în zilele noastre la un numãr foarte mare de exemplare. Este una dintre cele mai rãspândite rase de pe glob.

          

Personalitate: Rottweiler a fost greșit catalogat precum o rasã foarte agresivã. Vina rãspândirii acestei prejudecãți referitoare la rasã o au numai cei care i-au antrenat pentru lupte cu alți câini.

Rottweiler este un câine ascultator, învațã repede, a fost folosit chiar și de unitãțile de poliție și jandarmerie din unele țãri.

          

Rottweiler nu este foarte agresiv, nu atacã fãrã sã fie provocat, dar totuși are un temperament dominant și este suficient de puternic încât sã fie considerat câine periculos. Din acest motiv, nu încercați niciodatã sã dezvoltați latura agresivã a acestei rase, nu îi antrenati pentru lupte. Nu izolați cainele, mai ales cand este mic. Crescut alãturi de familie, copii și alte animalute de casa, rottweiler-ul devine un companion ideal, calm și protector al casei. Pentru a obține un câine echilibrat, trebuie crescut într-un ambient familial, plin de dragoste dar în acelasi timp si de autoritate, câinele trebuie sã știe clar ce îi este permis și ce îi este restricționat.

 Dresajul începe de la vârste fragede, chiar de la 3 luni, dar comenzile de baza le invațã mai târziu, cam dupã 6 luni.

           

Este un câine jucãuș, foarte activ,astfel nu o duce bine într-un spațiu închis, într-un apartament sau într-o garsonierã, cel mai bine se va simți la curte, cu spațiu suficient de alergat. Totuși primele variante nu sunt complet excluse, dacã este scos de minim 3 ori pe zi la plimbare pentru a-și descãrca energia, poate conviețui în apartament si nu va distruge mobilierul și celelalte bunuri din casã. Este un câine de pazã prin excelențã, nu latrã fãrã motiv.

 

Nutriție și suplimente alimentare: Rottweiler este o rasã care tinde spre obezitate, astfel, cu o dietã inadecvatã câinele poate avea probleme de sãnãtate. 

 Un pui de rottweiler pânã la vârsta de 5 luni are nevoie de 4-5 mese pe zi, masa de dimineațã fiind foarte importantã, ultima masã urmând sã o primeascã in jurul orelor 20-21, având 2-3 mese în timpul zilei, la același interval de ore.

Dupã 5 luni se poate renunța la 1-2 mese din timpul zilei, câinele urmând sã primeascã 3 mese pe zi, rspectin dimineța, prânz și cinã.

 Meniul trebuie sã cuprindã la cel puțin 1 sau 2 mese pe zi carne, nu uitați cã este un mamifer carnivor. Evitați carnea grasã de porc (nu le este deloc beneficã) și carnea de anumite specii de pește (dacã acesta conține oase subțiri cu care câinele se poate îneca).

 Necesarul zilnic de proteine îl poate acoperii hrana uscatã pentru câini pe care o gasiti în cele mai multe magazine alimentare și mixte. însa nu este bine sa abuzați cu boabele uscate, un caine hrãnit numai cu boabe nu va fi un câine sãnãtos.

Un rottweiler trebuie hrãnit și cu legume și cereale, cele mai bune sunt orezul si morcovul fiert,cu câteva bucați de carne sau oase de vitã.

Câinele mai poate primi paine și mâncare gãtitã, dar tineți cont cã nu orice mâncãm noi, poate mânca și câinele. Unele alimente care se regãsesc în meniul oamenilor sunt toxice pentru cãinii, printre ele: cafeaua, ciocolata și alte dulciuri.

Rasa Rottweiler nu are nevoie de multe suplimente alimentare, deși puilor aflați în creștere nu le-ar prinde rãu niste vitamine, iar femelele gestante și cele care alãpteazã au nevoie de calciu, dar nu în exces.

Speranța de viațã a rasei este de 13-14 ani

Înmulțire: Cainii rottweiler sunt usor de inmultit, femela este aptã pentru reproducere dupã vârsta de 2 ani, iar masculul dupa 1 an jumate (sunt fertili cu mult înainte, chiar dupã vârsta de 7 luni, dar nu este recomandatã înmulțirea decât dupa varstele menționate).

Masculul este disponibil pentru montã în orice perioadã, iar femela din aceasta rasã intrã în calduri de douã ori pe an, într-un interval de 6-8 luni.

Gestația dureazã 62 de zile, timp în care femela nu trebuie stresatã, nu trebuie sã îi lipseascã în nici un moment apa proaspata și hrana de calitate.

Fertilitatea este foarte ridicata la câinii rottweiler, femela poate da națtere la un numar cuprins între 6 și 12 pui, cele mai intilnite fiind cuiburile de 8 sau 9 pui.

Puii se nasc complet dependenți de mama lor și este necesar sã rãmânã alãturi de aceasta pânã la vârsta de minim 6 saptamani.  La 5 sãptãmâni vor fi deparazitați pentru prima data, iar la 6 sãptãmâni vor primi vaccinul împotriva parvovirusului, urmând înca 3 vaccinuri, la 2, 3 și 6 luni (schema de vaccinare depinde mai mult de veterinarul care o efectueazã)

Aspect și dimensiuni: Rottweiler este un câine masiv, puternic, bine proportionat, urechiile sunt întotdeauna drepte, lãsate dupã a doua jumãtate pe fațã, vârful urechiilor formând un triunghi îndreptat în jos.

Capul este masiv, ,rotund, cu bot scurt, danturã puternicã, privire de prãdãtor indreptatã în  fațã, împunãtoare.

Coada de dimensiune medie este purtatã colac pe spate când cainele este alertat, drept în jos atunci cînd este calm. Din diverse motive la unii rottweilerii aceasta a fost amputata.

Culoarea standard este negru, completatã de pete ‘’de foc’’ maronii pe labe si deasupra ochilor (se considera cã aceste pete sunt o arma naturalã a rottweilerului, ca încã o pereche de ochi care îi deruteazã pe cei care se apropie, când acesta doarme (vor crede ca este treaz)). Petele maronii acoperã și extremitãțile botului.

Pata albã pe piept nu este permisã, câinele care o deține va fi descalificat din expoziții.

Greutatea variazã de la 45 pânã la 50 de kg. Înãlțimea în greabãn este 60 cm cu mici abateri (pânã la 4 cm mai mult sau mai puțin).


Anunțuri promovate

Scottish fold fetița Scottish fold fetița

Disponibila fetița scottish fold în căutarea unei familii iubitoare toate vaccinurile și deparazitările la zii

1000 RON

Catelusa Chow Chow 9 saptamani Catelusa Chow Chow 9 saptamani

Hei, sunt cea mai simpatică și adorabilă catelușă de 9 săptămâni pe care o veți întâlni vreodată si sunt în căutarea unei familii care să mă iubească și să mă răsfețe cu aceeași intensitate pe care o dau în schimb. Ca orice patruped în creștere, am și eu nevoile mele: carnetul meu de sănătate, cu toate vaccinurile și deparazitările conform vârstei, stă pregătit pentru a fi completat în continuare de voi. Sunt nerăbdătoare să fac parte din viața voastră și să fiu o companie veselă și jucăușă. Despre mine? Oh, sunt dolofană și mărturisesc că iubesc să mă răsfăț. Îmi place să alerg prin curte și să mă bucur de plimbările în aer liber. Cu mine, plictiseala este cuvânt inexistent! Așa că, dacă sunteți în căutarea unui nepot de rasfat, plin de energie și dragoste, atunci vă garantez că v-am găsit! Vă rog să nu mă lăsați așteptând prea mult - alegeți-mă și veți avea întodeauna un companion adorabil care vă aduce zâmbete și bucurie în viața voastră. Sunteți pregătiți să începem aventura noa

2000 RON

Corb imperial corax mascul Corb imperial corax mascul

Vând corb imperial mascul 5 ani vorbește foarte multe cuvinte, il vând deoarece nu am nici timp nici spațiu pentru el. Îmi rezerv dreptul de a alege noul stăpân! Mă puteți contacta la nr de tel 0732098904 Nu răspund pe aceasta platforma mă contactați telefonic.

900 EURO

Lebede negre si rate exotice de vanzare Lebede negre si rate exotice de vanzare

De vanzare , lebede negre 1 pereche + 1 mascul , 1 pereche rate mandarine , 2 rate mandarine albe femele , 1 pereche rate caroline , 1 mascul de rata carolina argintiu , 2 masculi de rata micul atlantic , 1 pereche de rate fluieratoare de chile , 1 pereche de rate verzicolor , 1 pereche de fluiratare orange , 2 perechi de rate salbatice si .

600 EURO

Copoi Ardelenesc (Transylvanian Bloodhound) Copoi Ardelenesc (Transylvanian Bloodhound)

Transylvanian Bloodhound rasa pura,vaccinati

3500 RON

Vand Urgent Piton Regal Vand Urgent Piton Regal

Se vinde exemplar deosebit de Piton Regal varsta: 5 ani lungime: 95 cm circumferinta: 13 cm In pret este inclus Vivariul din sticla, termometru de interior, placa de incalzire. Exemplar extrem de bland si prietenos necesita hranire odata la 3 saptamani usor de ingrijit, nu necesita ingrijire speciala. pentru mai multe detalii lasati un mesaj

1200 RON

Pești Ciclide africane și alte rase Pești Ciclide africane și alte rase

Pozele sunt cu pestii din acvariile mele, sunt părinții puilor pe care ii dau. Pachet Caeruleus 4-5 cm 20 buc - 90 ron Pachet Caeruleus 7-9 cm, 10 buc - 120 ron, 20 buc - 200 ron Pui si juvenili 2 - 7 cm de la 5 ron: Lupingu Demasoni Caeruleus Aulonocara OB Socolofi Albino Masculi maturi 12-15 cm la 50 ron Aulonocara OB (prima poză) Lupingu (a doua poza) Borley Kadango Red Sholder Delfin Fryeri Zimbabwe Rocks Acei Msuli Demasoni Caeruleus Red Zebra

3 RON

Bulldog Francez exemplare deosebite Bulldog Francez exemplare deosebite

Sunteti in cautare de un Frenchie dar nu ati gasit catelusul mult dorit? La noi puteti gasi puiuti de bulldog francez , adorabili, iubareti, frumosi, sanatosi. Puiutii au 11 saptamani, vor veni cu carnet de sanatate, microchip, vaccinuri conform varstei. Puiutii sunt crescuti in casa, socializati cu alti caini si cu membrii familiei, atat adulti cat si copii. Cea mai minunata perioada a vietii voastre e pe cale sa inceapa! La noi va asteapta puiutul de Frenchie mult visat!

1500 RON

Obține vizibilitate mai mare Folosește promovarea VIP să ai anunțul promovat pe prima pagină

Vezi mai multe detalii