Anunturi animale

Birmaneza

 

Pisica birmanã zburând și uitându-se la camera

 

Pisica birmanezã este o rasã popularã de feline domesticite, cunoscute pentru personalitãțile lor afectuoase și jucãușe. Aceste pisici de talie medie au corpuri musculoși, capete rotunjite și ochi aurii expresivi. Natura lor socialã îi face prietenoși cu alte pisici, câini și oameni. Au o istorie bogatã ca pisici din templu. Vechea regalitate birmanã a pãstrat pisicile ca animale de companie.

Dezvoltatã în Statele Unite în anii 1930, pisica birmanezã modernã este acum o alegere preferatã pentru animale de companie datoritã personalitãților lor iubitoare și deschise, care o fac un companion ideal pentru oamenii de toate vârstele.

Dacã vã gândiți sã adãugați o pisicã birmanezã în familia dvs., este important sã înțelegeți trãsãturile unice de personalitate ale acesteia, nevoile de îngrijire și preocupãrile legate de sãnãtate. 

Istoria rasei de pisici birmaneze

 Rasa de pisici birmanezã își are originea în Birmania, cunoscutã acum sub numele de Myanmar, unde erau considerate sacre și adesea pãstrate în temple și mãnãstiri. Soldații britanici au adus unele dintre aceste pisici înapoi în Anglia la sfârșitul anilor 1800. Crescãtorii au creat rasa birmanezã modernã prin creșterea pisicilor din Myanmar cu pisici siameze.

Existã, de fapt, douã versiuni ale rasei de pisici birmaneze: birmanezul, numit uneori birmanez american, și birmanezul european. Asociațile internaționale de pisici le acceptã și le recunosc ca douã rase distincte. 

Wong Mau a fost prima pisicã birmanezã de sex feminin adusã în Statele Unite în 1930. La început, mulți crescãtori au crezut cã Wong Mau era pur și simplu o pisicã siamezã de culoare închisã, dar crescãtorii precum Dr. Joseph C. Thompson au recunoscut-o ca o rasã distinctã și a început sã o creascã pentru a stabili rasa birmanezã în America.

Pisicile birmaneze timpurii la sfârșitul anilor 1930 și începutul anilor 1940 au câștigat o popularitate considerabilã în circuitul spectacolului și s-a dezvoltat o cerere mare pentru pisoi birmanezi. Crescãtorii au continuat sã foloseascã pisicile siameze pentru a crește efectivul de reproducție foarte limitat, producând astfel un numãr mare de hibrizi. 

Recunoașterea rasei

Asociația Crescãtorilor de Pisici a recunoscut rasa în 1936, dar a suspendat recunoașterea rasei în 1946 din cauza încrucișãrii extinse cu Siameze într-un efort de a crește numãrul rasei. Dupã ce crescãtorii au putut raporta trei generații succesive de pui birmanezi puri, recunoașterea rasei a fost restabilitã la statutul de campionat în 1959. Asociația Internaționalã a Pisicilor a recunoscut rasa în 1979.

Astãzi, rasa de pisici birmane este recunoscutã de majoritatea registrelor majore de pisici și este cunoscutã pentru blana sa scurtã, lucioasã și personalitatea afectuoasã. Sunt jucãuși, curioși și inteligenți, fãcându-le animale de companie populare atât pentru familii, cât și pentru persoane fizice. 1

 

Trei pisoi birmani.  douã sable și una șampanie

Standardul rasei de pisici birmane

Rasa de pisici birmaneze este cunoscutã pentru aspectul sãu distinctiv și personalitatea fermecãtoare. Conform CFA, standardul rasei de pisici birmanezã include câteva caracteristici cheie care o diferențiazã de alte rase de feline.

Pisica birmanezã idealã este o pisicã echilibratã, de talie medie, cu o structurã osoasã substanțialã și o bunã dezvoltare muscularã. În ciuda dimensiunii sale, pisica birmanã este surprinzãtor de grea. Ele sunt adesea denumite „cãrãmizi învelite în mãtase”. Birmaneza este o pisicã rotundã, compactã, spre deosebire de siamesele lungi și slabe folosite la crearea rasei. 

Standardul rasei cere un cap rotunjit, lat, cu botul scurt și tocit. Profilul ar trebui sã arate o alurã distinctã, deși nu pronunțatã ca un persan. Ochi mari, rotunzi, galben-aurii, expresivi, depãrtați larg, urechi medii cu vârfuri rotunjite și o expresie dulce care este unicã pentru rasã.

Blana pisicii birmane este scurtã, finã și lucioasã. Cele patru culori sunt samur, un maro închis bogat; ºampanie, un bej cald; platinã, un gri pal cu nuanțe de cãpriu; și albastru, un gri mediu cu nuanțe de cãpriu. Fața este ascuțitã, labe și cozi mai închise la culoare.

Personalitatea, trãsãturile și temperamentul pisicii birmane

Pisicile birmane sunt cunoscute pentru personalitãțile lor prietenoase și afectuoase. Sunt foarte sociabile și adorã sã petreacã timpul jucându-se și îmbrãțișându-se cu stãpânii lor. Birmanezii se înțeleg cu alte animale, inclusiv cu câini și alte pisici. De asemenea, sunt curioși, foarte inteligenți și ușor de antrenat. Ei pot face trucuri și pot rãspunde la comenzi.

 Pisicile birmane sunt, de asemenea, o rasã vocalã. Nu le este fricã sã se exprime și vor miauna adesea pentru a atrage atenția sau a comunica cu proprietarii lor. 

Pisicile birmane sunt animale de companie bune?

Pisicile birmaneze au o naturã iubitoare și afectuoasã. Le place sã fie în preajma proprietarilor lor și nu se sfiesc sã-și arate dragostea. Aceste pisici le place sã fie îmbrãțișate și mângâiate. Își urmãresc proprietarii prin casã în cãutarea atenției.

Birmanezilor le place sã se joace cu jucãriile și adesea se vor distra ore în șir. De asemenea, sunt foarte activi și se bucurã de cãțãrare și sãrituri. Aceastã rasã este o alegere bunã pentru familiile cu copii care cautã un animal de companie distractiv și jucãuș. 

Pisica birmanã cu șampanie pe fundal gri

Sunt pisici sociale cãrora le place sã fie în centrul atenției. Pisicile birmaneze sunt, de asemenea, bune cu alte animale de companie, inclusiv cu câini, și vor forma adesea legãturi strânse cu acestea.

Pisicile birmaneze sunt adaptabile și se pot adapta cu ușurințã la medii noi. Sunt o alegere bunã pentru proprietarii de pisici începãtori care cautã un animal de companie care necesitã întreținere redusã.

Cât costã pisicile birmane?

Costul inițial al unei pisici birmaneze poate varia de la câteva sute la câteva mii de dolari. Dacã intenționați sã cumpãrați o pisicã birmanã de rasã purã de la un crescãtor de renume, vã puteți aștepta sã plãtiți între 450 USD și 3.000 USD sau chiar mai mult. 

Prețul variazã în funcție de reputația crescãtorului, vârsta pisicii, sexul, culoarea și calitatea. O pisicã de calitate pentru spectacol/expoziții va costa mai mult decât un animal de companie. Unele culori sunt mai populare decât altele și pot fi mai scumpe. Drepturile de reproducere se adaugã semnificativ la preț.

Anunțuri promovate

Vanzare pui din rasa SAMOYED Vanzare pui din rasa SAMOYED

Oferim spre vanzare cățeluși de rasa pura Samoyed - Nascuti in data de 07.12.2023 - 2 masculi si 2 femele - Vacciunirile sunt facute la zi , deparazitați, cu carnet de sănătate . - Detinem ambii parinti cu PEDIGREE, masculul cu origini in Romania, iar femela cu origini din Bosnia, avand parinti campioni in Bosnia, iar bunicii fiind Campioni Mondiali in Siberia. - Fiind la al doilea cuib de pui nu s-a mai emis certificate de pedigree la cei actuali. Este deosebit de important pentru noi ca noua familie sa fie primitoare si iubitoare, sa aiba spatiu si timp sa isi dedice ingrijirii catelului. Momentan puii nostri sunt crescuti impreuna cu parintii lor in Muntii Apuseni, unde au o curte spatioasa de joaca, mancare de calitate si foarte multa atentie. Sunt extremi de iubitori, inteligenti si jucausi, fiind companionii perfecti pentru copiii de toate varstele, si in special familii care au casa cu curte. Siguranta, sanatatea si fericirea puiutilor nostri este pe primul loc, nu banii, as

2200 RON

Vând vaca Baltata Românească gestata în 7 luni Vând vaca Baltata Românească gestata în 7 luni

Vaca are 9 ani și da 18 l de lapte. Prețul este negociabil.

5200 RON

Alaskan Malamut Pereche Alaskan Malamut Pereche

Hera 7.01.2022 Zeus 28.11.2022 Pereche de Malamuti de Alaskan, raspund la numele de Hera si Zeus, foarte prietenosi si jucausi , au toate vaccinele facute si cipuri. Raspund la comenzi principale, au cateva ore de dresaj. Se vand si separat. Din pacate trebuie sa ne despartim de ei pentru ca plecam din tara. Mai multe informatii la 0 *************** 5 Pret pereche 500,-- Euro Neg. Pret buc 250,-- Euro Neg.

250 EURO

 Cățeluși Chow Chow de vânzare Cățeluși Chow Chow de vânzare

Blănoșii mei mici și superbi, rasa Chow Chow, în vârstă de 2 luni, deparazitați și vaccinați, pregătiți pentru a face parte dintr-o nouă familie iubitoare! Preț - 2500 lei, negociabil

2500 RON

Akita Inu Japonez pedigree tip A Akita Inu Japonez pedigree tip A

Vand 1 femela rasă pură akita inu japonez, născută pe data de 26.11.2023, cu carnet de sănătate, vaccinată si deparazitată conform vârstei, din părinți cu pedigree. Tel 0752266800

1200 RON

Mops catelusi frumosi (7 saptamani, disponibili intr-o sapt) Mops catelusi frumosi (7 saptamani, disponibili intr-o sapt)

5 catelusi superbi isi cauta stapani iubitori, fetite si baieti disponibili. Sunt deparazitati si vaccinati. Parintii au pedigree.

250 EURO

Vând fetita Jagd Terrier Vând fetita Jagd Terrier

Vand fetita Jagd Terrier foarte iubitoare, jucausa si energica, venita pe lume pe 27 Februarie. Aceasta vine impreuna cu carnetul de sanatate si cu vaccinuri.

110 EURO

Pui Akita Inu Japonez rasă pură Pui Akita Inu Japonez rasă pură

Pui Akita Inu Japonez, rasă pură, 2 masculi și o femelă, nascuti pe data de 29.10.2023, deparazitare interna, vaccin și carnet de sănătate la zi, pentru mai multe detalii contactați telefonic sau pagina de Facebook:Dumitrescu Eugen.

2300 RON

Obține vizibilitate mai mare Folosește promovarea VIP să ai anunțul promovat pe prima pagină

Vezi mai multe detalii