acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Solenodon

Solenodon este un mamifer veninos, apartine ordinului Soricomorpha si familiei Solenodontidae.

Exista doua specii de solenodon, una dintre ele este Solenodon cubanus si cealalta Solenodon paradoxus.

        solenodon

Istoric: A fost descoperit si descris pentru prima data de catre un om de stiinta german Johann Friedrich von Brandt, in anul 1833.Solenodon-ul se afla pe cale de disparitie.

Comportament: Este un mamifer violent, muscatura lui este foarte periculoasa deoarece saliva contine o substanta otravitoare.Solenodon-ul nu este imunizat impotriva propiului venin, dupa o lupta cu alt solenodon poate murii, din cauza veninului.

         

Aspect si dimensiuni: Solenodon-ul se aseamana cu un sobolan.Nu are par pe coada si pe picioare.Botul este lung, ochii sunt mici, urechiile rotunde.Dimensiunile sale sunt relativ mari, greutatea variaza intre 800 g si  1 kg, lungimea corpului este de apoximativ 30 cm si coada are 25 cm.

        

Aspecte particulare: Solenodon-ul poate fi gasit in Cuba sau Haiti, traieste in paduri montate si tufarisuri.Este mai activ noaptea decat ziua, deoarece pe timpul zilei doarme ascuns in vizuini.

Inmultire: Femela naste odata sau de 2 ori pe an.Poate sa aiva intre 1 si 3 pui.Nou-nascutii sunt orbi, nu au par, ei depind in totalitate de ajutorul mamei.

Speranta de viata: in medie 5 ani