Anunturi animale

Papagalul Kea

Papagalul Kea sau Nestor notabilis în latinã, este o pasãre australianã care aparține familiei papagalilor Strigopidae.

Este una dintre puținele specii de papagali capabil de a supraviețui în zonele alpine friguroase.

Familia Strigopidae este alcatuitã din cele doua genuri: Nestor și Strigops.

            

Regn: Animalia

Încrengãturã: Chordata

Clasã: Pãsãri

Familie: Strigopidae

Gen: Nestor

Specie: Nestor notabilis

            

Istoric: În 1856 John Gould a descris papagalul Kea pentru prima datã, înainte de acest moment aproape nu existau date despre el.

Specia este foarte rarã, dar doar în 1970 a fost luatã inițiativa protejarii papagalilor Kea, însã legea a fost aplicatã abia 16 ani mai târziu.

            

Comportament: Papagalul Kea este curios, simpatic și inteligent. Uneori formeazã grupuri alcatuite din 5-15 papagali.

Sunetele emise de acest papagal se aud ca un "keee-aa", de aici vine si denumirea lui. Sunt cunoscuți ca ucigași de oi, dar acest lucru este doar un mit. Deși papagalul Kea se hrãneste uneori cu leșuri, precum oile moarte, nu exita nici o dovadã ca ar fi capabil sa ucidaão oaie sanatoasã.

Papagalii Kea locuiesc în pãdurile de fag, vãi împãdurite ãi pãșuni alpine.

            

Alimentație: Papagalul Kea se hrãneste cu vegetale, fructe de padure si semințe. Ocazional mãnancã inclusiv șopârle, broscuțe și hoituri animale.

             

Înmulțire: Papagalii Kea preferã sã cuibareascã la o altitudine de peste 1500 de metri peste nivelul marii. Ajung la maturitate dupa 2-3 ani. Masculii se împerecheazã cu mai multe femele. Femela depune aproximativ 4 ouã iar incubația lor dureaza puțin peste 3 luni.

             

Aspect și dimensiuni: Papagalul Kea este o pasãre de talie mare cântãrind între 800 grame si 1 kg, având o lungime cuprinsã între 40 si 50 cm. Masculii sunt mai masivii decat femelele.

Penajul este de culoare verde inchis. În timpul zborului pot fi observate mãrcile roșii de pe aripi. 

           

 

Anunțuri promovate

Mops catelusi frumosi (7 saptamani, disponibili intr-o sapt) Mops catelusi frumosi (7 saptamani, disponibili intr-o sapt)

5 catelusi superbi isi cauta stapani iubitori, fetite si baieti disponibili. Sunt deparazitati si vaccinati. Parintii au pedigree.

250 EURO

Catelusi Labrador Retriewer Catelusi Labrador Retriewer

Vand catei Labrador Retriever proveniți din părinți cu pedigree foarte frumoși și jucăuși vaccinați și deparazitați conform vârstei născuți la data de 13.03.2024

1200 RON

Bulldog Francez exemplare deosebite Bulldog Francez exemplare deosebite

Sunteti in cautare de un Frenchie dar nu ati gasit catelusul mult dorit? La noi puteti gasi puiuti de bulldog francez , adorabili, iubareti, frumosi, sanatosi. Puiutii au 11 saptamani, vor veni cu carnet de sanatate, microchip, vaccinuri conform varstei. Puiutii sunt crescuti in casa, socializati cu alti caini si cu membrii familiei, atat adulti cat si copii. Cea mai minunata perioada a vietii voastre e pe cale sa inceapa! La noi va asteapta puiutul de Frenchie mult visat!

1500 RON

Vând vaca Baltata Românească gestata în 7 luni Vând vaca Baltata Românească gestata în 7 luni

Vaca are 9 ani și da 18 l de lapte. Prețul este negociabil.

5200 RON

Copoi Ardelenesc (Transylvanian Bloodhound) Copoi Ardelenesc (Transylvanian Bloodhound)

Transylvanian Bloodhound rasa pura,vaccinati

3500 RON

Femela Ragdoll Caut motan Femela Ragdoll Caut motan

Femela Ragdoll, cautam motn siamez, birmanez sau ragdoll, nu conteaza daca are sau nu pedigree. A noastra este deparazitata intern , extern ,carnet de vaccinare. Monta pentru prima imperechere ,Multumesc !

100 RON

Akita Inu Japonez pedigree tip A Akita Inu Japonez pedigree tip A

Vand 1 femela rasă pură akita inu japonez, născută pe data de 26.11.2023, cu carnet de sănătate, vaccinată si deparazitată conform vârstei, din părinți cu pedigree. Tel 0752266800

1200 RON

Vând fetita Jagd Terrier Vând fetita Jagd Terrier

Vand fetita Jagd Terrier foarte iubitoare, jucausa si energica, venita pe lume pe 27 Februarie. Aceasta vine impreuna cu carnetul de sanatate si cu vaccinuri.

110 EURO

Obține vizibilitate mai mare Folosește promovarea VIP să ai anunțul promovat pe prima pagină

Vezi mai multe detalii