acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Bengaleza

Pentru cei care apreciaza animalele salbatice, rasa Bengaleza este cea mai potrivita deoarece ea vine impreuna cu un "pachet de salbaticie".Pisica Bengal sau Bengaleza mai este cunoscuta si ca "pisica leopard" deoarece se aseamana foarte mult cu rudele ei salbatice.

         bengaleza

Istoric: Rasa este foarte noua, a aparut in urma cu 20 de ani.Provine din incrutisarea pisicilor domestice din rasele American Shorthair si Abyssian cu pisicile leopard asiatice.Scopul a fost obtinerea unei feline asemanatoare cu Felis Bengalensis, dar care are caracterul prietenos al pisicilor domestice.Prima incrutisare a fost realizata in anul 1963.

         bengal

Personalitate: Bengaleza este foarte prietenoasa, docila, se recomanda chiar si ca partener de joaca pentru copii.Nu are probleme in convietuirea alaturi de alte animale, accepta alte pisici pe teritoriul ei.In general masculii dominanti pot respinge alti masculi, daca nu au fost socializati de la o varsta frageda.

Femela este mai blanda, dar nu exista o regula.Pisoii din aceasta rasa sunt plini de energie si foarte jucausi.

Aceasta rasa se ataseaza in mod deosebit de un anumit membru al familiei, dar asta nu inseamna ca nu va interactiona si cu ceilalti, este sociabila si accepta pe oricine in prezenta ei.Nu au probleme cu persoanele straine.

         pisici bengal

Alimentatie: Pisicile Bengal nu sunt foarte mofturoase, au nevoie de 2-3 portii pe zi.Hrana trebuie conservata in conditii adecvate pana va fi consumata de pisica.Aceasta trebuie servita intr-un castron sau bol special, folosit doar de pisica.Vasele de apa si de mancare vor fi curatate zilnic.

         

Inmultire: Femelele si masculii pot atinge maturitatea sexuala dupa varsta de 8 luni.Se recomanda inmultirea doar dupa ce au implinit cel putin 16 luni.

Gestatia dureaza 2 luni.Un cuib de Bengal contine intre 4 si 6 puisori.

         

Aspect si dimensiuni: Bengaleza este de talie medie spre mare, au in medie 7 kg la maturitate.Acestea au un corp mai lung comparativ cu celelalte pisici, mai multe culori si semne pe blana, inclusiv vartejuri.Craniul este mic, rotund.Parul de pe partea inferioara a corpului, si pe burta, este intotdeauna alb.Ochii sunt mari, expresivi.Nasul iese in evidenta, formeaza impreuna cu gura o linie in forma de Y intors.

         

Speranta de viata: cuprinsa intre 11 si 14 ani.